Разбиха печатница за фалшиви цигарени кутии в Марково

Автор: Plovdiv Now 6783
Разбиха печатница за фалшиви цигарени кутии в Марково

Разбиха печатница за фалшиви цигарени кутии в Марково. По случая Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем  61-годишен мъж, за това, че на 12 декември 2023 г. в търговски обект – цех-печатница, намираща се в землището на село Марково,  без съгласието на притежателите на изключителното право върху марките, ги е използвал без правно основание в търговската си дейност и е съхранявал с цел продажба близо 3 000 000 картонени заготовки за цигарени кутии от различни марки.

На 12 декември 2023 г. при извършена проверка от служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Пловдив и на Първо РУ в горепосочения цех-печатница са били открити близо 3 000 000 картонени заготовки за цигарени кутии от различни марки, отпечатани без разрешение на притежателите на търговските марки. Те са били съхранявани в кашони, подредени върху дървени палети. Установено е, че задържаният е стопанисвал печатницата и организирал дейността й.  

По делото се извършват действия по разследването. мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина