Рангел Бизюрев каца утре на летище София

Автор: Plovdiv Now 4275
Рангел Бизюрев каца утре на летище София

Обвиняемият за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев ще бъде предаден от Кралство Дания на съдебните власти у нас утре. В изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания, на 20 март 2024 г. на съдебните власти в България. Той ще бъде доведен на летище „София“ от екип на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието. Рангел Бизюрев ще бъде докаран с полет от Мюнхен в 22:45 часа, научи TrafficNews

30-годишният Бизюрев е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в Цалапица,  умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след  решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно. 

След привеждането на обвиняемия Рангел Бизюрев в сектор „Арести“,  Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина