Рангел Бизюрев бил осъждан за наркотици, застава първи за разпит по делото на близнаците

Автор: Plovdiv Now 5605
Рангел Бизюрев бил осъждан за наркотици, застава първи за разпит по делото на близнаците

Автор: Георги Тошев

Рангел Бизюрев ще застане пръв за разпит по делото за укривателство срещу близнаците Динкови. Това стана ясно на заседанието пред Районен съд Пловдив, което започна днес. Тримата замесени в престъплението бяха доведени с белезници и под засилена съдебна охрана, а  за първи път след жестокото престъпление и ареста на братята, тримата стоят рамо до рамо. Съдът отново бе огласян от викове „убийци”. Двамата братя заявиха пред магистратите, че на този етап не искат да дават обяснения, предаде trafficnews.bg.

В хода  на делото стана ясно , че обвиняемият Рангел е бил осъждан за притежание на  наркотици, когато е бил само на 20 години.  Сред вещите лица, които трябва да бъдат разпитани е и криминалният психолог Тодор Тодоров. Ще бъдат чути и редица свидетелски показания от полицаи, психолози и жители на Цалапица.

Бившият шеф на Военния съд Делчо Джубелиев е поел защитата на Рангел Бизюрев и също присъства в съдебната зала. Адвоката на близнаците е Светлана Званчева.

Днес преди делото бе проведен поредният протест пред прокуратурата от близките на Митко. По думите на майката на убитото момче Окръжната прокуратура в Пловдив е отказала да направи нов следствен експеримент за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

"Днес се надяваме след разпитите на Рангел и останалите делото за укривателство да бъде приобщено към делото за убийство. Близнаците донякъде може да са укриватели, но те са и съучастници в убийството. Единият брат знаем, че е присъствал началото до края, другият впоследствие е отишъл да помага, като носи лопати, мотика, кирка", каза пред медиите Атанаска Бакалова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина