Проекти и ремонти за близо милион лева се предвиждат в Ягодово

Автор: Plovdiv Now 5795
Проекти и ремонти за близо милион лева се предвиждат в Ягодово

Инвестиции за близо един милион лева предвижда ръководството на община „Родопи“ за село Ягодово през настоящата година. Това каза кметът на общината Павел Михайлов по време на среща с жителите на селото. На събранието в залата на НЧ „ Искра“ бяха дошли десетки ягодовци, за да чуят  визията на общинската управа за развитие на населеното място, както и да се запознаят с отчета на кмета за  изминалите две години управление.

Присъстваха председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова и Иванка Петкова- секретар на Община „Родопи“. Срещата откри кметът на село Ягодово Димитър Дишев.

„Работихме в тежка обстановка – две години в условия на пандемия и на политическа нестабилност. А сега трябва да се справяме и с инфлация. Въпреки трудностите успяхме да реализираме голяма част от обектите, заложени в бюджет 2020 и бюджет 2021“, каза в изложението си кметът Павел Михайлов. Той припомни, че общината успя да изпълни проекта за преустройство на социалната кухня с домашен патронаж в детска ясла за най-малките жители на село Ягодово. Сградата на Основно училище „Неофит Рилски“  е санирана и обновена, извършен е ремонт на санитарните възли и ВиК инсталацията в ДГ „Пролет“, а младите хора се радват на новоизградената спортна площадка и фитнес на открито със средства от ДФ „Земеделие“.

„Очакванията на хората са за работа от страна на администрацията. Затова нашите действия ще продължат, като насочваме усилията си и тази година в активната рехабилитация на улици и тротоари в общината“, коментира Михайлов.

В проекта за бюджет 2022 е заложено извършване на основен ремонт на улиците „Стадиона“, „Хан Аспарух“ и „Черно море“. Ще бъдат обновени и 480 метра от улица „Тракия“. Заложени са около 60 хиляди лева за газифициране на училището, ще бъде изградена и площадка в двора на детската градина в селото. Ще бъдат фрезовани и асфалтирани  улиците „Родопи“ и „Зора“.

Два от най-важните проекти за Ягодово са проектът за напорен водопровод до пречиствателната станция на Пловдив и проектът за главните колектори и второстепенната мрежа на селото.

„Цялостната визия на общинското ръководство е да отделим средства за проектиране. Важно е да сме готови за европейските програми и новия програмен период“, обясни пред хората кметът Павел Михайлов. Затова още тази година са планирани пари за проектиране на основен ремонт на 260 метра от улица „Черно море“ в участъка от „ Васил Левски“ до улица „Мизия“ и 400 метра от улица „Изгрев“ от  „Черноризец Храбър“ до „Черно море“.

Председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков също взе думата.

„С решенията, които общинските съветници взимаме, по предложение на кмета и неговия екип, показваме че работим за хората, за създаване на условия за добър живот на младите семейства и за привличане на инвеститори“, каза Цанков.

Кметът на село Ягодово изрази задоволство от предвидените дейности за селото, като каза че се надява всички ремонти да се реализират.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина