Преобразена е 300 м улица в Марково, официално прерязаха лентата

Автор: Plovdiv Now 7503
Преобразена е 300 м улица в Марково, официално прерязаха лентата

Завърши основният ремонт на улица „Трети март” в родопското село Марково. Обновеният участък е 300 метра и е напълно благоустроен за сумата от 270 хиляди лева. Отсечката е с подмянен водопровод, нова пътна настилка, изградена от пътни ивици. Положена е маркировка и са изградени нови тротоари.

Само до преди няколко месеца улицата беше почти непроходима и неизползваема от гражданите. На откриването дойдоха десетки живущи на пътната отсечка, за които това беше истинско събитие, очаквано от десетилетия.   

„След ремонта улица „Трети март” е преобразена. Тя е прекрасна и се надявам хората да оценяват това и да са доволни от свършената работа. Успяхме да създадем здрав екип и обещавам, че промените в населените места от нашата община ще продължат”, каза кметът на общината Павел Михайлов и побърза да благодари на своите заместници Владимир Маринов и Неази Таир, които също присъстваха на събитието. Павел Михайлов похвали и кмета на селото Десислава Терзиева, която е изключително активна и ангажирана с работата си.

Както повелява традицията, отец Рашко отслужи водосвет за здраве на хората, живеещи тук и им пожела да се радват на хубавата придобивка. След това двамата кметове – на община „Родопи” Павел Михайлов и на Марково- Десислава Терзиева хванаха ножиците и прерязаха лентата на обновената отсечка. 

„Много е важно да сме заедно и единни. Защото само така ще постигнем промяната, за която всички говорим. Разчитам на всички вас да променим визията на нашето село, защото Марково и марковци го заслужават”, обърна се към хората Десислава Терзиева, кмет на Марково.

Ремонтите в селото продължават. В момента тече обществена поръчка за запълване на уличните дупки. Около 60 хиляди лева  ще бъдат вложени и във възстановяваване и частично преасфалтиране  на 400 метра по пътя Марково –Първенец.

След  проверка общината ще търси средства и за ремонт на 200 квадратни метра покривна конструкция на младежкия клуб в село Марково.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина