Потвърдено! Рангел е задържан днес в Дания за убийството на Митко от Цалапица

Автор: Plovdiv Now 7809
Потвърдено! Рангел е задържан днес в Дания за убийството на Митко от Цалапица

Автор: Наталия Грозева

Рангел Бизюрев е задържан днес в Дания за убийството на Митко от Цалапица. Информацията с категорична и потвърдена. Това заяви Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева на съвместен Брифинг на прокуратурата и МВР във връзка с ареста на заподозрения за жестокото убийство в Цалапица.

Заслуга имат всички служители на МВР в страната и партньорските служби в чужбина, че се достигна до този резултат, макар и след немалък период. Надяваме се скоро местните власти в Дания да се произнесат по искането ни Рангел да бъде екстрадиран и предаден на нашите власти.

Началник - сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ Стефан Джолев даде и кратки подробности по случая, заради опасенията данните по случая да не послужат за обучителен семинар за хората, които се укриват.

По думите му Рангел Бизюрев е задържан е в провинциален град в скандинавската държава. Започнал е работа във фирма за почистване на стъкла и е бил следен. Информацията е получена по реда на международното полицейско сътрудничество.

„Уточнихме с колегите кога и как да бъде задържан и днес малко след 9:40 часа българско време той беше арестуван в Дания. Положил е много усилия да се укрие и това доведе до факта, че трябваше да го следваме в не една държава. Изградил е мрежа от контакти в чужбина, проверявахме и множество хипотези и със сигурност не се е укривал сам. Имаме информация, че е общувал със свои близки в България”, каза още Джолев.

Той допълни, че физическите белези по лицето му не са променени. Не е опитал да бяга при ареста. Взети са крути мерки от полицията това да не се случи.

„Не е бил задържан в Германия както се съобщи преди време”, увери Стефан Джолев, макар да са знаели, че е бил в Германия. Не е имало забавяне в издаването на Европейската заповед за арест, допълни и Ваня Христева, относно опасенията, че това е била причината да не бъде арестуван.

„Прогнозно не може да се каже кога Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран, защото това ще се случи  спрямо процедурите по техните закони и се надяваме това да е в най-кратък срок”, допълни Ваня Христева.

Тепърва ще се установява кога е преминавал граници и в кои държави е пребивавал. Вероятно е разполагал и с други документи за самоличност.

Ако бъде предаден в България, действията, които предстоят, ще бъдат преценявани от наблюдаващите прокурори. Това не изключва да бъдат използвани всички евентуални способи за събиране на други доказателства, включително и за провеждането на нов следствен експеримент.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина