Полицията публикува видео с пристигането на Рангел Бизюрев

Автор: Plovdiv Now 3477
Полицията публикува видео с пристигането на Рангел Бизюрев

Министерството на вътрешните работи публикува видеоматериал, в който е запечатано слизането на соченият за извършител на убийството в Цалапица Рангел Бизюрев. Самолетът с полет от Мюнхен пристигна точно в 22:42 часа вчера, а Бизюрев бе поет от полицейските служители, като след това са извършени нужните процедури.

Днес Рангел ще бъде конвоиран към Пловдив, а от прокуратурата в града се очаква да поискат постоянното му задържане. Веднага след това ще започнат и разпитите с Рангел, който трябва да даде пълни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

Разказът за фаталната нощ ще бъде ключов в делото за укривателство срещу двамата задържани близнаци от Цалапица. Според близките на Митко двамата са съучастници в убийството. Той беше издирван с европейска заповед за арест и задържан в Дания през ноември 2023 г. Припомняме, че 30-годишният Бизюрев е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина