Подравняват настилката по пътния участък между Лилково и Ситово, който още е на чакъл

Автор: Plovdiv Now 8390
Подравняват настилката по пътния участък между Лилково и Ситово, който още е на чакъл

Има одобрено техническо задание за подравняване и уплътняване на пътната настилка. До 15 юли  трябва да се приключи с ремонта на отсечката. Това съобщиха от Областна управа - Пловдив след разговор с АПИ. 

В администрацията постъпили множество сигнали за пътния участък между Лилково и Ситово, който от години се нуждае от ремонт. Както вече неведнъж сме съобщавали, пътят, за който е необходима винетка, все още е на чакъл.  Той е част от републиканската пътна мрежа. Последното укрепване бе през септември 2018, като дейностите включваха разчистване на срутища, попълване с трошен камък на настилката, почистване на водостоци и канавки. Само две години по-късно състоянието е още по-зле.

За ремонта на третокласния републикански път 862, който би трябвало да свързва Пловдив с Девин през Михалково, са нужни около 2,2 млн. лева, според последната оценка на областната структура на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Кога и с какво финансиране ще бъде извършен цялостният ремонт обаче - остава неясно. По всичко личи, че усилията за неговото "подравняване и уплътняване" едва ли ще окажат особен ефект в дългосрочен план.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина