Пенсионерските клубове в община „Родопи“ получиха подарък за Никулден

Автор: Plovdiv Now 6479
Пенсионерските клубове в община „Родопи“ получиха подарък за Никулден

Кметът Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов дариха над 100 килограма риба за празника. Всички пенсионерски клубове на територията на община „Родопи“ получиха подарък от кмета Павел Михайлов и председателя на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов по случай празника Никулден.

Двамата закупиха с лични средства и дариха над 100 килограма риба за здраве и благоденствие на всички жители на община „Родопи“, а обредната храна зарадва най-възрастните. Сред тях и 103-годишната баба Милка от село Цалапица, която е най-възрастният жител на общината.

„Задължителен елемент в обредността на Никулден е приготвянето на риба. За да спазим традицията на празника решихме тя да е сурова. Така всеки ще може да я приготви по собствен вкус и желание за празника, който се чества на 6 декември“, коментираха двамата управленци.

Трогнати от вниманието и благородния жест хората на третата възраст благодариха на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов и председателя на общинския съвет Владимир Маринов. А двамата пожелаха здраве, дълголетие
и благополучие. Днес над 1200 жители на община „Родопи“ празнуват имен ден. Най-много са мъжете, които носят името Николай. Те са 530 души. Следват имениците Никола- 342. Дамите с имена Никол, Николина, Николета и Нина общо са 285 жители на общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина