Павел Михайлов: Реализирахме най-значимия и мащабен проект за Марково – рехабилитация на улица „Източна“

Автор: Plovdiv Now 7334
Павел Михайлов: Реализирахме най-значимия и мащабен проект за Марково – рехабилитация на улица „Източна“

Изграждането на околовръстното шосе на село Марково -  улица „Източна“ е един от най-сериозните инвестиционни проекти, който успяхме да реализираме през изминалия четири годишен период на управление в община „Родопи“. Това заяви кандидатът за кмет на общината Павел Михайлов. Той се явява на изборите за местна власт, издигнат за втори мандат от МК  „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“. С изпълнението на обекта беше изведен тежкият трафик от и към хижа „Здравец“, който минаваше през центъра на Марково, където се намират всички обществени сгради.

В края на първия мандат на Павел Михайлов в Марково започна строителството на канализация – главни колектори I, II и III. Общата дължина на трасето е близо 3 километра. Строителството ще се извърши на два етапа, като началото беше дадено от главен колектор II. Трасето минава по ул. „Гоце Делчев“ , „Подем“, „Иглика“, през главната улица „Захари Стоянов“ по улица „Стадиона“, „Иван Асен II“, свива по ул. „Козлодуй“, ул. „Трети март“ и завършва в тупика на ул. „Клокотница“.

Като част от политиката на община „Родопи“ за  повишаване на пътната безопасност е и изграждането на кръгово кръстовище. То е разположено в началото на улица „Захари Стоянов“ до стопанския двор. По проекта ще бъде изградена и прилежащата инфраструктура към улица „Източна“ и в посока Гробищен парк. По улица "Захари Стоянов" в участъка от гробищния парк до кръговото кръстовище се подменя и водопроводът. Мястото е изключително натоварено и рисково. Тук се събират четири лъча, а откъм Стопанския двор на селото и Индустриалната зона движението на камиони и ТИР-ове е  непрекъснато.

Павел Михайлов обясни, че за изминалите четири години в Марково бяха асфалтирани главната улица „Захари Стоянов“, 520 метра от улица „Трети март“ е с изцяло подновена настилка, а почти 300-метрова отсечка от същата улица е с нови пътни ивици. С положен нов асфалт, подменени бордюри и тротоарните плочки, и изградено отводняване по улица „Иван Вазов“. След ремонт е улица „Тракия“. Асфалтирана е улица „Васил Левски“.  По силата на публично-частното партньорство в селото са асфалтирани още 9 улици.

На нова, модерна сграда на детска ясла, се радват децата на село Марково. В началото на новата учебна година бяха обособени помещения за две нови класни стаи в училището. Така спешно беше решен проблемът с недостига на места, заради нарастващия брой ученици в селото. Сградата  на училището беше санирана със средства от МОН, беше направен ремонт на покрива и на оградата. Направен е  ремонт на санитарните възли и отоплителната инсталация в детска градина „Веселушка“. На четири нови съоръжения в двора на детското заведение се радват децата.

През своя мандат като кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов успя да осигури здравословно и достъпно хранене на децата на възраст от 1 до 3 години, които се отглеждат вкъщи, като беше разкрита детска кухня в сградата на детската градина. Реновиран е Младежкия дом, с обновени помещения е сградата на кметството.

Беше изградена фитнес площадка и нови детски площадки.

Близо 700 стари улични лампи в селото бяха сменени с ново енергоспестяващо LED осветление.

Павел Михайлов обясни, че са изработени проекти за рехабилитация на пътя Първенец-Марково,  за нов водоизточник на селото, за разширение на сградата на съществуващата детска градина с нови групи и физкултурен салон, за обновяване на съществуващото игрище в парка зад читалището.

Вложените средства за ремонт на улици и сгради, и за изграждане на нови обекти в селото са на стойност 8 163 392 лева.

Социалната политика също е част от работата на кандидата за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип.

13 души в село Марково  всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

15 души лични асистенти полагат грижа за същия брой нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ.3 потребители са част от  услугата „Асистентска подкрепа“. За тях полагат грижи 3 социални асистента. 17 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“.

С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото. Възстановено беше честването на празника „Свети Дух“  и събора на селото, ежегодният пролетен кукерски карнавал, създаде се  фолклорният танцов фестивал „На мегдана, за колана“ и изключително вкусният и атрактивен „Фестивал на баницата“. Селото е домакин и на лятното издание на Plovdiv Jazz Summer.

Вярвам, че когато един управленец милее за общината, на която е стопанин, може да върне забравената красота на населените места, не само с ремонт на улици,  тротоари и градинки, а с популяризирането на именно такива културни събития и забележителни места. 

Показахме, че можем да взимаме адекватни управленски решения, отговарящи на нуждите на обикновените хора. Затова на 29.10. нека изберем бюлетината, с която промяната  в община „Родопи“ започна - № 68 за кмет на община, за кмет на населено място и за общински съветници!

С разумните решения работим здраво! За доброто на община „Родопи“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина