Павел Михайлов: Първенец посреща есента с напълно обновен площад, фонтан и сцена за изяви

Автор: Plovdiv Now 11077
Павел Михайлов: Първенец посреща есента с напълно обновен площад, фонтан и сцена за изяви

На финала е мащабният ремонт за облагородяване на площадното пространство в село Първенец. Успяхме да изпълним обещанието си и да реализираме проекта за реконструкция на центъра и парково пространство пред читалищната сграда в селото. Това заяви кандидатът за кмет на община „Родопи“  Павел Михайлов. Той е издигнат за втори мандат от  МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Оформлението на визията на пеещия фонтан приключи. Готови са основите на трибуните на лятното кино и изкопа на интерактивния фонтан. Наредена е новата настилка на площадното пространство. Изградено е видеонаблюдение, поставени са съоръженията за детската площадка и фитнес на открито. Изградена е система за озеленяване. Пълната промяна се случва благодарение на проект на община „Родопи“ с осигурено финансиране по фонд ФЛАГ, припомни Павел Михайлов, кандидат за кмет за втори мандат.

 През периода на четиригодишното управление на Михайлов беше реализиран един от най-важните инфраструктурни обекти – изграждането на моста над река Върлещица в Първенец. Съоръжението представлява стомано-бетонна конструкция, с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и два нови пешеходни тротоари. След усилена работа и настояване от страна на общината бяха възстановени средствата и изцяло беше завършена канализационната мрежа на кв. „Терасите“.  За подобряване на ВиК инфраструктурата се наложи изместване на съществуващия водопровод по улиците „Плиска“ и „Трапезица“.

Инвестира се и в много инфраструктурни обекти в селото. След 60 години чакане улица „Симеон“ вече е с нов облик – асфалтирана, с подменена тротоарна настилка и положени нови бордюри. Бяха осигурени средства и за подмяна на водопроводната инфраструктура. Положена е  нова основа и асфалт на улица „Гладстон“,  асфалтирана и с подобрено отводняване е улица „Княз Батенберг“, изградена е допълнителна инфраструктура около улица „Родопи“.

 Основно реновирани са улиците „Христо Смирненски“, „Кубрат“, „Петър Берон“, „Пролет“, „Победа“, „Васил Коларов“, улица „Цар Борис“ , „Гагарин“ и „Чавдар“.

Тече ремонт на най-дългата улица в селото, която се явява околовръстна –„Васил Левски“. Предвидено е да се довърши канализацията на главни колектори I и II. Улицата ще бъде асфалтирана с двупластова настилка.

Изготвен е проект за обновяване и възстановяване на зоната за отдих в парк „Чинара“, изградено е мини футболно игрище в двора на училището.

Фасадата на сградата на детска градина „Пролет“ и на физкултурния салон е санирана, положена е хидроизолация на покрива. Обновен е кухненският блок в детското заведение и беше разкрита детска кухня.

Павел Михайлов обясни, че са осигурени средства за проект за разширяване на съществуващата сграда на детската градина и подмяна на котела за отопление.  За безопасността на децата бяха поставени нови съоръжения за игра в двора на детската градина.  

Първенец свети през нощта вече по-различен начин, след като са монтирани над 500 нови улични лампи и старото осветление беше сменено с икономични LED тела.

По време  на мандат 2019-2023 поех лична кауза и ще продължа да работя за реализиране на проекта за  реставрация на храм „Св. Св. Константин и Елена”, коментира още Павел Михайлов. Като кандидат за кмет на общината той за пореден път обяви, че застава категорично „ПРОТИВ“ изграждането на кариера в землището на селото.

Социалната политика също е част от работата на кандидата за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип .

44 души в село Първенец всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

В  селото  30 души лични асистенти полагат грижа за същия брой нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ. 16 потребители са част от  услугата „Асистентска подкрепа“. За тях полагат грижи 10 социални асистенти. 15 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“.

С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото, спортният клуб по бокс и футболният отбор в Първенец. На почит в селото е Сирни Заговезни и вековната традиция празникът да се отбелязва не са само с кукери, но и с маскарад. Всяка година в селото се спазва и Коледуването, а Първенешката дружина е една от най-многобройните в областта.

За мен и моя екип е важно да работим и да развиваме община „Родопи“.  В Първенец Павел Михайлов ще разчита на кандидатите за кмет на селото Георги Стаменов и за общински съветници Борис Христев, Радослав Насков и Филчо Амединов.

Положихме здрава основа и се радваме на взаимно доверие.  Сега трябва да  надграждаме. Подкрепете ни на 29 октомври с номер 68 в трите бюлетини, за да продължим да работим с грижа за доброто на община Родопи.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „РОДОПИ“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина