Павел Михайлов: Изграждането на нова детска градина в Браниполе е най-големият обект за община „Родопи“

Автор: Plovdiv Now 6194
Павел Михайлов: Изграждането на нова детска градина в Браниполе е най-големият обект за община „Родопи“

Строителството на нова сграда на детска градина „Синчец“ в село Браниполе е най-мащабният проект, който е на път да реализира община „Родопи“ след близо десетилетие застой. Проектът е на стойност 4,6 милиона лева, финансиран от Министерството на образованието и науката. По проекта екипът на Павел Михайлов, кандидат за кмет на община „Родопи“ работи от началото на своя първи мандат. Михайлов се явява на тези избори за местна власт от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Новата детска градина е разположена на терен от близо 3 декара и ще обслужва над 150 деца, разпределени в 6 групи – 4 градински, една яслена и една резервна за най-малките жители на село Браниполе. Всяка ще разполага със собствена обособена площадка за игра. Детската градина се изпълнява по всички съвременни стандарти.

Павел Михайлов, кандидат за кмет на община „Родопи“ за втори мандат припомни, че  общината вложи и над 300 хиляди лева в ремонт на сградите, в които бяха преместени децата от детска градина „Синчец” - читалището и в сградата  на  училището в селото. В училището беше извършен и основен ремонт на отоплителната инсталация.

От 2019 година до края на първия мандат на Павел Михайлов в Браниполе са инвестирани 7 726 202 лева.

По време на мандата беше реновиран паркът, който се намира непосредствено до новостроящата се детска градина. Старата настилка беше фрезована и отстранена, изградена беше нова алейна мрежа с полагане на нов асфалтобетон и алейни бордюри. Част от обновеното зелено пространство е и новият  кът за игра и отдих, изграден  със средства по ДФЗ. Детските съоръжения  и зеленият парк вече доставят огромна радост на децата и спокойствие на техните родители.

Със собствени средства общината успя да осъществи основен ремонт на  улица „Хан Аспарух“.  С пари, отпуснати по ДФЗ изцяло беше реконструирана улица „Шипка“.  Направен беше основен ремонт на улица „Трепетлика“ – с нов асфалт, маркировка, подменени водопроводни тръби, нова тротоарна настилка и бордюри. Положена е нова настилка  и на част от улица „Дружба“, като са сменени старите бордюри и тротоарните плочки. Направи се и повърхностно отводняване с  изграждане на улични оттоци.

Асфалтирана е  улица „Съединение“.  Павел Михайлов обясни, че пътната отсечка се свързва с вече ремонтираните през този мандат улици „Шипка“ и „Хан Аспарух“ и така цялата зона е облагородена. 

В резултат от работата на Павел Михайлов  през изминалия 4-годишен период  беше проектирано и изпълнено  строителството на второстепенна канализационна мрежа по улиците „Персенк“, „Хан Крум „ и „Охрид“.  За останалата част на канализационната мрежа в селото също има проект.

През мандат 2019-2023 Павел Михайлов и екипът му доказаха, че здравеопазването е част от приоритетите за развитие на общината. Затова бяха осигурени средства за основен ремонт на сградата на бившето кметство в Браниполе, където ще се обособят амбулатории за първична медицинска помощ.

Селото вече изглежда по съвсем различен начин през вечерните часове, след като  207  нови енергоспестяващи LED осветителни тела замениха старите улични лампи.

Фокус в работата на Павел Михайлов през изминалия 4-годишен период беше и социалната политика.

В Браниполе 23 души лични асистенти полагат грижа за същия брой нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ. 17 потребители са част от  услугата „Асистентска подкрепа“. За тях полагат грижи 13 социални асистенти. 15 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“.

8 души в селото всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището.

Първите ангажименти, които поема  кандидатът за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов пред жителите на Браниполе са изготвяне на проект за нова сграда на читалището, ПУП и проект за спортен комплекс в местността „Тръновица“, проектиране на мостово съоръжение, свързващо улиците „Родопи“ и „ Черно море“. Ще бъде направен основен ремонт на улиците „Синчец“ и „Дружба“.

Промяната продължава с номер 68 в  бюлетината за кмет на община Павел Михайлов  и общински съветници от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „РОДОПИ“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина