Павел Михайлов: Изградихме нова канализация в Устина

Автор: Plovdiv Now 6137
Павел Михайлов: Изградихме нова канализация в Устина

Успяхме да осигурим средства за изграждане на главни канализационни колектори III и IV . Работата приключи и сега новата канализация обслужва над 80 домакинства в Устина. Това заяви кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов, издигнат за втори мандат от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“. По думите му, вече са осигурени средства и за проектиране на второстепенна канализационна мрежа в селото.

В програмата за развитие на село Устина Павел Михайлов и неговият екип са предвидили проект за изграждане на мини футболно игрище в двора на училището.  Тече процедура за избор на изпълнител за изграждане на спортна площадка на открито, която ще бъде  разположена в двора на залата по борба в Устина. Ще бъде ремонтирана улица „Крайречна“ с  част от подпорната стена, която поддържа пътната настилка. Предвидени са средства  за проектиране на  улица „Г.С Раковски“, заедно с подпорна стена, за обновяване на площадното пространство в центъра на селото, за изработване на ПУП-ПРЗ за разширение на двата гробищни парка в Устина.

За реализиране на поетите ангажименти Павел Михайлов ще разчита на кандидата за кмет на село Устина Ренгинар Мустафова и на листата общински съветници от  МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Кандидатът за кмет  за втори мандат на община „Родопи“ Павел Михайлов акцентира и на изминалите четири години, в които в село Устина са вложени 2 957 666 лева.

Изцяло е асфалтирана улица „Стадиона“ в селото, сменена е тротоарната настилка  и са сложени бордюри. Улица „Лиляна Димитрова“ е с нови пътни ивици, строителството беше предвидено и с повърхностно отводняване за безопасното отвеждане на излишната вода.

Напълно преобразена е здравната служба в селото. Сградата на лечебното заведение е изцяло санирана, със сменена дограма. След ремонта тя е енергоефективна,  има  по-красив вид, а това осигурява комфорт, както на работещите там, така и на пациенти и посетители.

Част от задачите по време на първия мандат на Павел Михайлов беше да се  завърши цялостното саниране на сградата на детска градина „Родина“, след като до началото на мандата единствената обновена част беше фасадата. Извършен е ремонт и на  част от покрива на детското заведение. Поставени са  нови детски съоръжения в двора, които радват малчуганите.

В Устина вече има детска кухня, която обслужва над 50 деца на възраст до 3 години, които се отглеждат вкъщи. Пунктът за храна беше разкрит, след  обновяване на  помещение за целта. 

Селото вече изглежда по съвсем различен начин през вечерните часове, след като над 300  нови енергоспестяващи LED осветителни тела замениха старите улични лампи.

Фокус в работата на Павел Михайлов през изминалия 4-годишен период беше и социалната политика.

61 души в село Устина всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

В Устина 20 души лични асистенти полагат грижа за същия брой нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ. Трима потребители са част от  услугата „Асистентска подкрепа“. За тях полагат грижи двама социални асистенти. 17 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“.

 С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото и спортния клуб по борба.

Доказахме, че можем, знаем как, стоим зад обещанията си и носим отговорност. Положихме здрава основа, над която трябва да се надгражда. Подкрепете ни на 29 октомври с номер 68 в бюлетината, за да продължим да работим с грижа за доброто на община Родопи.

РАБОТИМ ЗДРАВО! БЮЛЕТИНА 68 ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА, КМЕТ НА СЕЛО И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина