Павел Михайлов: В Брестник изградихме нова сграда за детска ясла

Автор: Plovdiv Now 5643
Павел Михайлов: В Брестник изградихме нова сграда за детска ясла

На нова, модерна сграда на детска ясла, се радват децата на село Брестник. Това е един наш ангажимент към най-малките жители на селото и техните родители. Защото наш приоритет са децата на община „Родопи”, младежите и младите семейства и ние работим, за да създаваме добри условия за живот и да правим нашите населени места привлекателни за хората. Това заяви Павел Михайлов, кандидат за кмет на община „Родопи“, издигнат за втори мандат  от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Яслата е филиал на съществуващата Детска градина „ Надежда” и е разположена на площ от 120 кв.м. Детското заведение е предназначено за една  група с капацитет 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Групата има своя спалня, разливочна, санитарни и помощни помещения, и кътове за игра. Детската ясла беше изградена след преустройство на обслужваща сграда в двора на градината.

Павел Михайлов обясни, че за изминалите четири години в Брестник са ремонтирани още улиците „Антим Първи“, „Петър Берон“ – първи и втори етап, „Иван Вазов“, „Патриарх Евтимий“, „Димитър Благоев“, „България“, „Стоян Заимов“. Работата по инфраструктурните обекти в селото продължава и в  момента по улица „Райко Даскалов“. 

По време на първия мандат на Павел Михайлов  в селото беше изградено многофункционално спортно игрище в двора на училището и комбинирана детска площадки за деца от 3 до 12 години по ДФЗ. Ремонтирана беше сградата на кметството и пенсионерския клуб.

Смени се старото улично осветление, като в селото са монтирани 290 енергоспестяващи LED осветителни тела.

Вложените средства за ремонт на улици и сгради, и за изграждане на нови обекти в селото са на стойност 2 193 933 лева.

Социалната политика също е част от работата на кандидата за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип.

2 души в село Брестник  всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

В Брестник 21 души лични асистенти полагат грижа за същия брой нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ. Осем потребители са част от  услугата „Асистентска подкрепа“. За тях полагат грижи пет социални асистента. 2 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“.

 С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото. Беше създадена традицията в Брестник да се чества Денят на мавруда. Възстановено беше надсвирването на народни оркестри от Тракия - традиционно надсвирване за радост на почитателите в Брестник и всички села в община „Родопи“.

„ Брестник се променя към по-добро, четири години работихме заедно с хората и това се вижда. Още по-силно съм мотивиран и амбициран да превърна нашата красива община в най-добрата за живот в Пловдивска област. Освен огромното желание вече имам и административен опит, за да работя още по-ефективно и в съкратени срокове. Общината се превърна в партньор на гражданите, които заслужават да живеят в чисти, подредени, зелени и уютни населени места“, коментира кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов. За да продължи развитието на Брестник Михайлов ще разчита на кандидата за кмет на селото Кръстю Чунчуков и кандидатите за общински съветници от листата на МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Коалицията се явява на изборите на 29 октомври с номер 68 в трите бюлетини – за кмет на община, кмет на село и общински съветници.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „РОДОПИ“!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина