Откриха три нови учебни сгради в община „Родопи“

Автор: Plovdiv Now 8569
Откриха три нови учебни сгради в община „Родопи“

В Марково се радват на нова ясла и нов училищен корпус, обновена сграда посрещна децата в ДГ „Ралица“ в Белащица

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов откри тържествено поредните социални проекти за доброто бъдеще на децата от община „Родопи“.

На нова ясла и новоизградена допълнителна сграда в двора на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Марково се радват деца, учители и родители.

С водосвет за здраве беше открит нов корпус за децата от начален курс на обучение в училището в селото. В него са обособени две класни стаи.

„Нуждата да се изгради допълнителна постройка за училището е в резултат на увеличения прием на ученици в последните няколко години. Почти пред закриване с по-малко от 50 деца, днес училището в Марково се радва на 200 възпитаници, като само първокласниците са 39 деца“, коментира кметът Павел Михайлов.

Наложително беше и разширяването на детска градина „Веселушка“ в Марково. Затова в рамките на няколко месеца беше изградена изцяло нова детска яслена група „Мечо Пух“ , разположена в двора на детската градина.

„Марково е най-бързо растящото населено място. Само за миналата година в селото са се родили над 40 бебета, което го поставя на първо място в общината по брой на новородените. Благодаря на всички, които имат отношение към изграждането на тази нова сграда“, приветства кметът Павел Михайлов. Той, заедно с кмета на село Марково Десислава Терзиева прерязахме лентата на новия обект.

С най-дългото хоро започна новата учебна година за децата от ДГ „Ралица“ в село Белащица. Малчуганите вече ще се обучават в обновена сграда. Поставена е топлоизолация на външните стени и е направен ремонт на покрива. Детската градина в Белащица е третата, която се открива в община „Родопи“ след ремонт, само за последния месец.

Празниците бяха съпътствани с много настроение, песни, танци, вълнение и безкрайни детски усмивки.

„Когато откриваме новоизградено детско заведение, изпитвам особено вълнение, защото всичко това го правим за нашите деца“, каза в допълнение кметът Павел Михайлов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина