Откриха незаконно загробени животни край Марково

Автор: Plovdiv Now 6992
Откриха незаконно загробени животни край Марково

Десетки незаконно загробени животни откриха в землището на пловдивското село Марково след сигнал от местни жители, информира БНТ.

Проверката е доказала, че са заравяни през последните месеци, без да се спазват санитарните норми.

Марково е сочено за пловдивския Бевърли хилс, тъй като там се извисяват палати на богаташи от областния град. Неприятната миризма в близост до кравефермата е осезаема. Видимите останки от мъртви животни са разхвърляни около обекта на фирмата „Шато Марково“.

Собственикът на фермата, в която се отглеждат и овце, не пожела да застане пред камерата.

"Имаме постъпили жалби от собственици на съседни имоти и по повод това, че се изхвърлят торове в лозовите им масиви. Неколкократно сме уведомявали собственика на кравефермата да вземе съответните мерки. Това не стана, сега се надявам да се задейства.", заяви кметът на селото Десислава Терзиева.

В проверката са се включили Агенцията по безопасност на храните, Басейнова дирекция, Инспекцията по околната среда и водите. Установени са трупове на овце, агнета и телета в 3 участъка. Мястото, където е констатирано загробването, не е съгласувано с институциите, както изисква законът. "Извършено е загробване на място- абсолютно противозаконно според мен", заяви д-р Христо Кацаров от БАБХ.

След констатираните нарушения на закона от полицията се очаква да докладват резултатите от огледа на Районна прокуратура. От Басейнова дирекция – Пловдив са подали сигнал до ВиК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина