Оставиха в ареста подпалвача на такситата в Ягодово, камери са го заснели

Автор: Ива Модова 9329
Оставиха в ареста подпалвача на такситата в Ягодово, камери са го заснели

Видео записи са заснели Георги Шиков, който запали автомобилите на таксиметровия бос Мариян Киров. Това стана ясно в съдебна зала, където в момента магистратите решават каква мярка за неотклонение да наложат на 28-годишния мъж.

 "Шиков е служител на охранителна фирма - ВИП секюрити. От кадрите на камера в близост до паркинга в Ягодова ясно се вижда патрулната кола на дружеството, която е карал Шиков. Той е слязъл с предмет в ръка, доближил се до колите, а само минути по-късно те са пламнали. Шиков бяга, качва те в колата и потегля. От фирмата са иззети GPS координати на въпросния СОТ патрул, които показват, че точно в Ягодово, до паркинга е бил спрян автомобила. От дружеството са категорични, че във въпросното време Шиков е трябвало да бъде в район "Северен" в Пловдив. Настояваме за налагане на най-тежката мярка, а именно задържане под стража", каза представителят на Районна прокуратура.

В съдебната зала стана ясно, че Георги Шиков работи на две места, предава trafficnews.bg.

"Към момента оценка на щетите няма. Има данни, че колите са били извън движение. Собствениците сами признават това. Има данни, че 4 от колите са с прекратена регистрация. Сам Киров казва, че една от колите е трябвало да се бракува. Липсват данни за колите, както и правдоподобността за твърдените щети. Считам, че МПС-тата са третирани като скрап, което води до липса на състав на престъплението. Не са категорични данните за авторство на деянието. Остава голям въпросът дали са му разяснени правата. Клиентът ми е неосъждан, живее на семейни начела с приятелката му. Грижи се за майка си и баба си", каза в залата адвокат Николай Гунев.

Той бе категоричен, че не ясно, дали са намерени следи по ръцете на Шиков за запалителни вещества. Защитата добави, че липсват категорични доказателства, че у Шиков са намерени запалителни вещества. Той определи като скалъпени обвиненията.

"Клиентът ми не може да бъде съпричастен, тъй като не може да се доведе до извод за авторство. Няма обосновано предположение. Мярката задържане би била репресивна. Моля да оставите без уважение искането на прокуратурата за вземане на най тежката мярка", каза още Гунев.

Магистратите решиха, че има достатъчно доказателства по случая и оставиха Шиков в ареста. Мярката подлежи на обжалване.

Припомняме, че 8 таксиметрови автомобила, собственост на таксиметровия, бос бяха изпепелени  в пловдивското село Ягодово. Малко след полунощ във вторник на телефон 112 е получен сигнал за пожар в селото. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция, и въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изпепелени 6 превозни средства с различни марки, а по други две - бус и лека кола, щетите са частични.

Автомобилите са собственост на 43-годишния асеновградчанин Мариян Киров, който от години е един от основните играчи на пазара за таксиметрови услуги в Пловдив.

Ковид кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила, останали да работят едва десетина. Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица „Васил Левски”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина