Осем таксита пламнаха в Ягодово, собственост са на асеновградчанин

Автор: Plovdiv Now 17632
Осем таксита пламнаха в Ягодово, собственост са на асеновградчанин

8 таксиметрови автомобила, собственост на таксиметровият бос Мариян Киров, са били изпепелени снощи в пловдивското село Ягодово. Полицията задържа извършителя- 27-годишен мъж от село Крислово.

Малко след полунощ във вторник на телефон 112 е получен сигнал за пожар в селото. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция, и въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изпепелени 6 превозни средства с различни марки, а по други две - бус и лека кола, щетите са частични.

Автомобилите са собственост на 43-годишния асеновградчанин Мариян Киров, който от години е един от основните играчи на пазара за таксиметрови услуги в Пловдив.

Ковид кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила, останали да работят едва десетина. Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица „Васил Левски”.

Часове след престъплението,  в ареста е задържан 27- годишен жител на село Крислово, който е извършил палежа. Мъжът няма криминални регистрации. Пред разследващите е разказал, как е запалил колите. Той използвал запалителна течност- смес от дизелово гориво и бензин, с които разполагал.

Мъжът залял един от таксиметровите автомобили. След като обхванал напълно превозното средство, огънят се прехвърлил и върху останалите коли, паркирани в близост едно до друго, за да не заемат много място край пътя.

Разследващи продължават работа по версиите за палежа и конкретния мотив за деянието, в хода на започнато досъдебно производство, водено под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив. Собственикът на изгорелите таксита посочва, че щетите му възлизат на близо 70 хиляди лева.

Мариян Киров  е разследван за икономически престъпления и подправяне на документи.  Киров и в бизнеса отдавна, като работи с  фирми бушони и подставени лица. Неведнъж влиза в полезрението на Икономическа полиция и ДАНС.  През 2014 година името му се свързва с няколко фирми – превозвачи. Това са „ОСУР”, „БГ Груп” , „Корект Транс” и „Автосервиз Марица”.  Киров е професионално компетентно лице на всяка от тях и твърди, че няма нищо общо със собствеността на дружествата. Те се водят на името на Стоян Чобанов  от Сливен. Мъжът живее от подаяния в автосервиз в Брестник, но в същото време е горд притежател на 100 таксита. Той излежа присъда в затвора в Бургас за данъчни престъпления, а фирмите, които той е „управлявал”  дължат на хазната близо 2 милиона лева, пише trafficnews.bg.

Години наред той бе във война с друг основен играч на таксиметровия пазар. Радослав Керанов освети голяма част от незаконната дейност на Киров, но сам влезе зад решетките по серия обвинения за палежи и опит за убийство. В последствие ВКС отмени присъдата и сега той е на свобода. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина