Обновена детска градина ще посрещне малчуганите в село Устина

Автор: Plovdiv Now 12350
Обновена детска градина ще посрещне малчуганите в село Устина

С обновена фасада, сменена дограма и освежени помещения ще посрещне отново своите възпитаници детската градина в село „Устина”. Реновираното детско заведение беше открито официално от кмета на община „Родопи” Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов.

На церемонията присъстваха кметът на село Устина Нели Бундева, общинските съветници Ренгинар Мустафова, Галина Вълева и Бюлент Шакир, както и екипът на детското заведение.

Водосвет за здраве отслужи отец Симеон.

Това е един дълго чакан ремонт и се радвам, че успяхме да го реализираме. По време на кампанията за местни избори  аз и Владимир Маринов отново бяхме тук и видяхме, че детската градина е в много лошо състояние. Поехме ангажимент, като коалиция „БСП-АБВ”,  че ще осигурим финансиране за  обновяване на покривната конструкция и цялостна модернизация на външната фасада на детското заведение. Днес ремонтът вече е факт, а това е поредното доказателство, че поетите от нашата коалиция „БСП –АБВ” предизборни обещания се изпълняват”, каза кметът Павел Михайлов.

Строителните дейности са в размер на близо 167 хиляди лева. Подменени са 265 кв.м покривна конструкция, сградата е изцяло санирана, сменена е и част от дограмата. Над 320 кв. м в сградата на детската градина са освежени и пребоядисани – занималня, сервизни помещения и коридори.

Нашите деца заслужават да се обучават в по-красива и комфортна среда. В детските заведения се възпитават бъдещите будни жители на община „Родопи”. Това трябва да се случва в нова и съвременна образователна инфраструктура. Реализацията на този проект е стъпка в тази посока”, коментира още кметът Павел Михайлов.

Кметът на село Устина Нели Бундева изрази удовлетворението си от извършения ремонт и  благодари на екипа на община „Родопи” за оказаната подкрепа.

С благодарност от името на всички родители се обърна и Ренгинар Мустафова, общински съветник от „Родопи”. „Благодаря,  че изпълнихте обещанието си. Всичко, което се случва в нашата община показва, че работите съвестно в името на гражданите. Вие доказахте, че не делите хората на етноси и кметовете, според политическата им принадлежност”, каза общинският съветник от коалиция „БСП-АБВ” Ренгинар Мустафова и пожела  работата да продължи  така, както и досега. 

Детска градина „Родина” е на повече от 40 години и до момента това е първият сериозен ремонт, който се прави в нея.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина