Обезопасиха с нова ограда моста на село Марково

Автор: Plovdiv Now 7609
Обезопасиха с нова ограда моста на село Марково

Мостът на село Марково, който свързва околовръстния път на Пловдив със селото, е вече обезопасен с нова предпазна ограда. това стана със съдействето на Областния управител и на пловдивска фирма, която безвъзмездно, само за три седмици, монтира предпазното съоръжение. 

Припомняме, че проблемът с липсата на парапет е от три години, въпреки че ежедневно по моста минават десетки превозни средства и има няколко пътни инциденти.

 „Мостът е  на така нареченият стар път за Марково, изключително натоварен. През него минават не само автомобили, но и автобусите, които обслужват линията Марково – Пловдив, обясни кметът на селото Десислава Терзиева. 

При един от инцидентите автомобил е разрушил старата ограда и е паднал в канала. За да се предотвратят подобни произшествия,  кметът на селото подава сигнал до Областния управител.

„Истината е, че сигналите за този мост и за опасността за преминаващите по него е от няколко години. За жалост, ние нямаме големи правомощия и ресурс, за да решаваме подобни проблеми. За това благодаря на управителя на пловдивската фирма „Юпитер Метал“, който реагира веднага и изгради предпазното съоръжение. Стремим се да търсим решение и да отговорим на всеки един сигнал. Когато има добър диалог между институциите и с фирмите, явно нещата могат да се случват много бързо“, коментира областният управител Дани Каназирева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина