Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и заместник-кметът Владимир Маринов провериха лично как върви ремонтът на сградите, в които ще се преместят децата от детска градина „Синчец” в Браниполе. Дейността на детската градина ще бъде преместена в читалището и в сградата на училището в селото. Причина е изграждането на нова, модерна детска градина в село Брани поле, която ще замени старите талашитени постройки, които не отговарят на съвременните стандрати за отглеждане на децата.

Инспекцията е по настояване на екипа на детската градина, които искаха лично да разберат от ръководството на община „Родопи” как ще се извърши преместването на децата от сградата, в която се помещава заведението в момента,  в преустроените помещения.

Ремонтните  дейности трябва да приключат в началото месец юни, обещават изпълнителите.

След като приключат строителните дейности, надзорът трябва да изготви доклад, който се внеся в администрацията на община „Родопи” и се обявява процедура по въвеждане на експолатация”, обясни стъпките заместник –кметът Владимир Маринов.

В читалищната сграда и помещенията в училището ще бъдат настанени 120 деца от детска градина „Синчец” . Предстои  освободените помещения да бъдат оборудвани с легла и кътове за игра, за да могат децата да пребивават там в рамките на почти две календарни години. Докато трае преместването  на обзавеждането детската градина ще бъде затворена за близо седмица.

Всичко върви по план. Двете процедури минаха без обжалване и всичко върви в срок.Работим в синхрон с  кмета на село Браниполе и общинските съветници от селото.  От близо  десетилетие това е първият голям проект, спечелен от общината.  Ние продължаваме да изпълняваме нашите ангажименти и аз съм изключително щастлив, че след по-малко от две години ще се радваме на нова, модерна детска градина”, коментира кметът Павел Михайлов.

Преустройстовото на помещенията в двете сгради струва на общинския бюджет близо 500 хиляди лева. В помещнията ще се преместят четири групи от детската градина и една яслена група. 

С изграждането на новата детска градина  в село Браниполе ще се реши голяма част от проблема с лошата инфраструктура в детските градини в общината. Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.