Нов протест в Цалапица - близки на Митко не искат близнаците и семействата им в селото

Автор: Plovdiv Now 4465
Нов протест в Цалапица - близки на Митко не искат близнаците и семействата им в селото

Приятели, роднини и близки на Димитър Малинов излязоха на пореден протест в Цалапица. Те искат справедливост за убийството на Митко и строги наказания за убийците. 

Започна и подписка за изселването на двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са задържани за помагачество при убийството му.

Припомняме, че основният заподозрян Рангел Бизюрев все още не е арестуван и не е ясно къде се намира към днешна дата. Той пътува дни след престъплението от София за Германия и от тогава следите му се губят.

Вече повече от два месеца близките на Митко излизат на протести, за да настояват за справедливост.

Хората се отправиха към предполагаемото лобно място на 24-годишния Митко, което беше разкрито в разследване на Тина Ивайлова. Там те оставиха цветя, запалиха свещи и образуваха сърце от камъчета. 

"Искаме справедливост! Всички виновни трябва да си понесат наказанията. Ако им се разминем означава, че ще има още много подобни убийства. Ако Митко беше останал жив щеше да каже истината, че и близнаците са участници в побоя. Какъв трябва да си, след като виждаш човек как се бори и агонизира и да не му помогнеш. Да изкопаеш дупка и да разовиш човек в нея сякаш е боклук. Аз не мисля, че някой заслужава подобно нещо да му се случи. 30 минути след побоя Митко е бил жив, можело е да го спасят и да се обадят на 112 или да го закарат в болницата. Те са го закарали на къра, за да го заровят. Те не са му били приятели, те са му били врагове", заяви майката на Митко - Атанаска Бакалова. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина