Нов протест в Цалапица, близки на Митко с искания за отвод на районния прокурор

Автор: Plovdiv Now 9424
Нов протест в Цалапица, близки на Митко с искания за отвод на районния прокурор
Пореден протест в Цалапица след убийството на Димитър Малинов.
 
Граждани поискаха отвод на районния прокурор.  Прокурор Димитър Костов протестира решението на Районния съд по делото с близнаците Борислав и Валентин Динкови, че няма процесуални нарушения.
 
Адвокатът на семейството на Митко е входирал до Главния прокурор Борислав Сарафов искането, научи GlasNews.bg.
 
 Припомняме, все още няма следа от сочения за убиец и издирван Рангел Бизюрев. А близки, роднини и приятели на Димитър Малинов не вярват, че братята близнаци са само укриватели, а не и съучастници в жестокото престъпление.

 Противоречиви показания на двамата близнаци спънаха хода на разпоредителното заседание в края на октомври. Съдия Боян Кюртов заяви, че предвид различните им разкази, се налага всеки един от двамата да има адвокат.

 Борислав Динков разказва, че след побоя, по пътя за сметището Рангел се е обадил на брат му Валентин, като му казва да донесе лопати. Пред камерата на Tина Ивайлова и екипа на GlasNews.bg, бабата на близнаците обясни, че Борислав се е обадил на Валентин да донесе лопати.

Това нарушение се оказа съществено и се наложи производството да бъде върнато в досъдебна фаза, за да може да се поправи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина