Незаконно сметище превръща природата в бунище край Браниполе

Автор: Plovdiv Now 5491
Незаконно сметище превръща природата в бунище край Браниполе

Автор: Георги Тошев

Нерегламентирано сметище изникна в близост до пловдивското село Браниполе. Камарите от боклуци се трупат и безхаберието на хората превръща природата в бунище, разказа млада жена живееща в селото.

Това е нещо доста често срещано на много места из България. Мисля, че трябва да се даде глас на подобни случаи, за да може хората да разбират проблематиката и да обмислят действията си. Браниполе е едно село само на 2км от Пловдив и в момента голяма част от полето се застроява, а останалата част все още се използва за земеделие. Това което се вижда е само една малка част от множеството боклуци, които са по целия канал и път. Никой не прави нищо с години, а единствено се изхвърля повече и повече”, разказа жената. Боклуците са по цялото протежение на канала, а във водата има изхвърлени дори автомобилни гуми.

Тя е изпратила и сигнал до Регионалната инспекция на околната среда и водите и очаква отговор.

От TrafficNews се свързаха с Община „Родопи”, за да стане ясно има ли и други постъпили сигнали и евентуално дали ще се предприемат действия за разчистването.

От там информираха, че към момента няма постъпил официален сигнал за новообразуваното сметище.

Общината се самосезира след попадения сигнал от медията и даде уверение, че още днес екип от общинска администрация от отдел Екология ще извърши проверка и след заповед на кмета, сметището ще бъде разчистено.

Това да ни е чисто пред дома и в населените места в общината зависи от всички нас”, заяви кметът на „Родопи” Павел Михайлов. Той призова за повече отговорност от страна на гражданите и спазване на обществените и законови норми.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина