Националната следствена служба поема разследването за загиналия пилот в Оризари

Автор: Илиян Велков 8201
Националната следствена служба поема разследването за загиналия пилот в Оризари

Екип от Националната следствена служба пристигна преди малко на стадиона в пловдивското село Оризари, за да поеме разследването на авиокатастрофата, която отне живота на двама души, предаде репортер на PlovdivNow.bg

Инцидентът стана около 10,20 часа тази сутрин, като на място са загинали пилотът и неговия пътник.

Самолетът е кръжал над стадиона, където по-късно трябвало да се проведе състезание с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злопоучния самолет. Когато летателната машина прелетяла ниско, за да поздрави хората на стадиона, крилото се откъснало, а тя се разбила в дигата на река Марица, която е в непосредствена близост до футболния стадион.

Какво разказаха още Пенка Гарабетова, която е очевидец на инцидента, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и директорът на полицията в града старши комисар Атанас Илков - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

„Най-вероятно се е отворил люка на кабината, при което пилотът е дръпнал по-рязко. Аз лично видях как се откачи крилото, падна и в следващия момент самолетът загуби височина, обърна се и падна зад дърветата. Чухме удара, хукнахме да помагаме.”, заяви Пенка Гарабетова, която е очевидец на инцидента.

Загинали са 45-годишният Стефан Василски, който е собственик на авиоклуб в Белозем, откъдето е излетял самолета и 18-годишният Виктор Аламански, който се учил да пилотира.

„Видях самолет с едно крило и два трупа. Миришеше на бензин. Няма пожар, но е много неприятно”, съобщи областният управител на Пловдив Здравко Димитров, който посети местопроизшествието.

Двуместният самолет е паднал в коритото на река Марица.

„Преди това се е откъснало едно от крилата и това е била причината да се стигне до тези трагични обстоятелства”, коментира шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

45-годишният собственик на летателния апарат оставя съпруга и две дъщери. Една завършила гимназия миналата година. Негови приятели твърдят, че бил опитен пилот с голям брой летателни часове зад гърба си. Загиналият с него 18-годишен младеж е бил един от участниците в състезанието с дронове, което беше отменено.

Районът продължава да бъде отцепен от полицията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина