Над 490 деца участваха в конкурса „Да запазим Земята“ на община „Родопи“

Автор: Plovdiv Now 4142
Над 490 деца участваха в конкурса „Да запазим Земята“ на община „Родопи“

С грамоти и предметни награди бяха отличени младите таланти, участници в конкурса „Да запазим Земята“. Официалната церемония се състоя в сградата на община „Родопи“, a отличията връчиха кметът на общината Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

Конкурсът събра рекорден брой участници – над 490 деца от детските и учебни заведения на територията на населените места в общината, техните учители и родители се включиха в екологичната инициатива. 

„Подобни инициативи възпитават и учат нашите деца да се грижат за природата и да опазват околната среда. Вярвам, че всички са работили с много ентусиазъм, а децата са  вложили своята фантазия в изработването на тематични предмети, макети и рисунки, посветени на опазване на планетата Земя и нейната красива природа“, поздрави участниците в конкурса кметът Павел Михайлов. Той каза, че тази инициатива ще се превърне в традиция и вече е част от културния календар на община „Родопи“.

Председателят на общински съвет „Родопи“ Георги Цанков пожела на децата много здраве и успехи, и да продължават да творят.

„Интересът към детските градини в нашата община расте и аз се надявам, че успехите ще продължат”, сподели  Георги Цанков.

Проектът „Да запазим Земята“ беше с конкурсен характер. Участниците се състезаваха в четири възрастови групи - за ученици от основните училища на територията на Община „Родопи“ във възрастови групи от  І до ІV клас и от V до VІІ клас. В първа група в детските градини попадаха децата на 3 и 4 години, а втората възрастова група включваше 5 и 6-годишните.

Компетентно жури отсъди награди за най-добрите във всяка категория. Призьорите получиха глобуси и енциклопедии. За участие в конкурса всяко дете получи грамота и образователна книжка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина