Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и кметът на село Ягодово Димитър Дишев откриха площадка с фитнес уреди, която се намира в центъра на селото.

На официалната церемония присъстваха заместник-кметът Борислав Инчев, кметът на Крумово Румяна Самоковарева, общинските съветници Веселина Михайлова, Иван Стоилов и Йордан Бакалов.

Макар церемонията да започна с близо половин час закъснение заради дъжда, дойдоха и много жители на населеното място.

Времето сякаш остана благосклонно към церемонията, защото слънцето изведнъж се показа.  А децата не се притесниха от мокрите уреди и веднага се качиха, за да направят първата си тренировка.

Повечето от уредите са мултифункционални с възможност за работа на повече от един трениращ. Предвидени са за натоварване на всички мускулни групи в човешкото тяло и са подходящи за използване от различни възрастови групи и при раздвижване и рехабилитация на хора с травми.

Площадката е покрита с противоударна настилка, осигуряваща мекота и безопасност за трениращите. Спортната площадка е изградена на площ от 120 кв.м по проект на ДФ „Земеделие”. Тя е на стойност 58 хиляди лева, като сумата включва строителство и оборудване.

„Това ще допринесе за повишаване на физическата активност и за разнообразяване на възможностите за спорт на жителите на Ягодово. По този начин показваме, че спортът е не само здраве, а и възпитание. Децата трябва да имат алтернатива и примери”, каза кметът на общината Павел Михайлов.

На стрийт фитнес се радват и в село Крумово.