Мария Чакърова: Заедно успяхме да възродим училището в Марково, заедно ще възродим и Марково

Автор: Plovdiv Now 9177
Мария Чакърова: Заедно успяхме да възродим училището в Марково, заедно ще възродим и Марково

Мария Христосова Чакърова е кандидат за кмет на село Марково от коалиция „Обединени земеделци”Родена на 1.03.1969 г. Образование: средно специално –„Монтьор на електронни елементи“. Владее гръцки, италиански и руски език. В момента работи като преводач и технически сътрудник в строителна фирма. Председател е на училищно настоятелство към ОУ“ Св.св.Кирил и Методий“ е село Марково. Майка на едно дете.

- Г-жо Чакърова, какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет на село Марково?

-Мотивира ме безотговорното управление на сегашния кмет. Едно управление, белязано от оправдания,лъжи, безхаберие и вдигнати на бюрото крака (марковци знаят за какво иде реч). 

Като общественик, председател на Училищното настоятелство при ОУ“Св.св. Кирил и Методий“, заедно с родители, учители, училищно ръководство и дарители, успяхме да възродим местното школо. Това ми даде куража и увереността да се изправя пред проблемите на селото.                                                                                                                

- Как Вие г-жо Чакърова, ще управлявате Марково по-добре от сегашния кмет?

-По природа съм пацифист. Вярвам, че без конфронтация, а с диалог може да се постигне много. Залагам на общуването с хората. Ще приемам критики и съвети. Ще помагам на всекиго, който има проблем и ако аз нямам компетенцията да го реша, ще съдействам пред съответната институция.

Надявам се съвместно с община “Родопи“ да работим по посока канализация и инфраструктура, именно базирайки се на диалога и сътрудничеството.

- Кои ще са първите три неща, с които ще се заемете незабавно, ако бъдете избрана за кмет на Марково?

- Спешно трябва да се предприемат мерки със сметосъбирането,основен проблем не само за Марково.Ще свикам общоселско събрание, на което ще създадем Инициативен комитет от личности, готови да помогнат за решаването на натрупаните с времето проблеми. И не на последно място - ще почистим Марково, защото селото ни никога не е било толкова мръсно.

- На какво трябва да заложи Марково за едно по-добро бъдеще – туризма, промишлеността, селското стопанство?

И трите компонента са важни. Марково е разположено в полите на Родопите. Това го прави привлекателна дестинация за пловдивчани.“Манчева поляна“ е райско кътче за отдих и туризъм.

Също така, в регулацията на селото попадат промишлени предприятия,които осигуряват работни места.

Жителите на Марково притежават лозя и череши. Въпреки че това не е основният поминък, хората разчитат на допълнителни доходи от реколтата. И да не забравяме за традицията на марковци - да правят вино и да си варят ракия.

- За какво Марково ще се опитате да убедите марковци да гласуват на 27-и октомври ?

- Знам, че хората от селото са „уморени“ да експериментират. Ще приканя жителите на Марково да гласуват, за дадат шанс за промяна. Нали надеждата умира последна?! Гласувайте, за да върнем блясъка на нашето красиво селище!

- Вярвате ли, че хората в община „Родопи“ искат и са готови да изберат нещо различно от обичайното, тоест от статуквото?

-Винаги ще има хора, които да казват “не сме доволни, но поне си го знаем“ .Считам обаче, че повече са тези жители на община“Родопи“,които са готови да заложат на нови лица. Искрено се надявам на тези избори да се получи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина