“Маратон на добротата“ организират в детска градина в Първенец

Автор: Plovdiv Now 8873
“Маратон на добротата“ организират в детска градина в Първенец

Колективът и децата от ДГ „Пролет“ с.Първенец в навечерието на Световния ден на добротата 13.11.2023г., решиха да се включат и да подкрепят инициативата: “Маратон на добротата“.

Децата ще се запознаят с книжката „Мечо и добрината обикаля гората“ . След прочита ще се поговори с тях за добрите дела и какво е да си посланик на доброто. Децата ще бъдат предизвикани всеки ден до Коледа да правят по една добрина, която е по силите им. На двата входа на градината ще бъдат поставени кутии за добрини, в които ще се пускат листчета с направените добрини. Преди Коледа децата заедно с родителите вкъщи ще изработят картички, които ще бъдат подарени на други деца или възрастни лежащи в болница по Коледа.
Срокът за това е до 15.12.2023г., за да успеят да стигнат до болниците за Коледа. При желание, може да подарите и комплект за оцветяване, който също ще бъде изпратен в педиатрично отделение в страната, за да усмихнат децата на Коледа.
 
 
“Маратон на добротата“ е инициатива на автора на детски приказки и основател на платформата www.detskiprikazki.com – Виктория Петрова. Виктория е и мама на две прекрасни момчета на 2 и на 4 години. Книжката „Мечо и добрината обикалят гората“ излиза от печат преди една година и от тогава до сега не спира да радва и малки и големи с посланието си: „Предай нататък добрината“. Заедно с книжката се ражда и гражданската инициатива “ „Усмихни се! Чети и оцветявай с Мечо!“.
 
 
След престой в болница с двете деца по Великден, Виктория решава да отделя средства от всяка продадена книжка, за да прави малки подаръци на децата в болнични легла по време на празници. Към каузата се присъединяват и десетки доброволци, които координират дейността в различни градове в страната, както и допълнителни дарители на средства. С тяхна помощ до сега инициативата е успяла да усмихне 2300 деца в 31 града в България. Миналата Коледа, каузата придобива нов нюанс и нова мечта – библиотечни кътове в детските болници. Идеята се приема с огромен ентусиазъм и за по-малко от два месеца, над 80 човека доброволци-координатори и стотици дарители, успяват да съберат 8000 детски книги. Книгите са разпределени в 68 педиатрични отделения в 31 града в страната. В много от тях библиотечните кътове се създават за първи път, а в останалите са изцяло обновени.
 
 
“На двата входа в детската градина ще бъдат поставени кутиите за добрини. Надяваме се заедно с Вас, мили родители да се включим в инициативата за добрата кауза! Нека бъдем добри и да научим на това и нашите (ваши) деца!“- споделят от детското заведение в Първенец.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина