Майката на Митко научи новината за връщането на Рангел и се разплака

Автор: Plovdiv Now 5130
Майката на Митко научи новината за връщането на Рангел и се разплака

Майка на убития Димитър от Цалапица, Атанаска Бакалова, научи новината за екстрадацията на издирвания и се разплака. Радостта ми е  голяма. Чаках това с нетърпение. Дни наред се чудех какво става и защо не се случва тази екстрадация. Чакаме го с нетърпение, за да разберем истината и какво се е случило във въпросната вечер, пише "Нова".

Бащата на Митко сподели, че няма как един човек да извърши зверското убийство. „Смятаме, че има и други замесени”, добави той.

Връщат от Дания заподозрения за убийството в Цалапица. В Окръжна прокуратура-Пловдив е постъпило уведомление за това, че Върховният съд в Кралство Дания е потвърдил решението на Градския, с което е допуснато предаването на 30-годишния Рангел Бизюрев на българските власти. Той беше обявен за международно издирване. 

Подсъдими по случая са и близнаците Борислав и Валентин Динкови. Те са обвинени в укривателство на тялото на убития 24-годишен Димитър Малинов. 

Убийството и последвалото след това разследване предизвикаха серия от протести в Цалапица и уволнения в системата на МВР.

След като преди четири месеца Ангел Бизюрев беше арестуван в Дания, най-сетне ще бъде екстрадиран у нас.

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева заяви, че очаква информация за точната дата на връщането му. След като пристигне в България ще бъде извършен нов следствен експеримент на мястото на убийството. Бизюрев ще бъде разпитан и по делото срещу близнаците, което е насрочено за 26 март. Три пъти до сега то бе отлагано, заради отсъствието на Ангел Бизюрев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина