Майката на Митко: Прокуратурата отказа да направи нов следствен експеримент за убийството

Автор: Plovdiv Now 5168
Майката на Митко: Прокуратурата отказа да направи нов следствен експеримент за убийството

Продължава делото срещу близнаците Динкови за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Днес се очаква да бъде изслушан екстрадираният от Дания обвиняем за убийството Рангел Бизюрев и експерти.

Окръжната прокуратура в Пловдив е отказала да направи нов следствен експеримент за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Това каза пред БНТ майка му Атанаска Бакалова.

По думите ѝ заподозреният Рангел Бизюрев и обвинените като укриватели близнаци Динкови са променили показанията си относно мястото на престъплението.

"Надяваме се съдията да разпореди да бъде направен, защото мястото, което сочат те, не е мястото, което посочват камерите", каза Бакалова.

Близките на Митко и жители на Цалапица ще излязат на пореден протест пред прокуратурата в Пловдив преди началото на делото днес, на което ще бъде изсушан Рангел Бизюрев. Процесът трябва да започне по същество, след като беше отложен три пъти, беше сменен и съдията.

"Днес се надяваме след разпитите на Рангел и останалите делото за укривателство да бъде приобщено към делото за убийство. Близнаците донякъде може да са укриватели, но те са и съучастници в убийството. Единият брат знаем, че е присъствал началото до края, другият впоследствие е отишъл да помага, като носи лопати, мотика, кирка", каза Атанаска Бакалова.

Майката пита защо съучастниците в едно убийство са разделени от две районни прокуратури. Не вярва, че днес ще се разбере истината за смъртта на сина ѝ.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина