Луксозен Дом за възрастни хора отвори врати в Първенец

Автор: TrafficNews 9823
Луксозен Дом за възрастни хора отвори врати в Първенец

Луксозен Дом за възрастни хора отвори врати в пловдивското село Първенец. С изцяло иновативна концепция за региона резиденция „Веста” предлага не само стандартната социална грижа за пенсионерите, но и една приятелска и уютна атмосфера. Луксозно обзаведени и оборудвани с всичко необходимо стаи, просторни общи помещения , библиотека, фитнес кът, кухня на място, двор и възможност за различни видове развлечения са само част от услугите, които предлагат от дома.

„Искаме хората да се чувстват като у дома си, да изживеят старините си достойно, да намерят нови приятели, да се забавляват и чувстват специални.  В същото време здравословното им състояние ще бъде следено денонощно, а контактът им с близките хора няма да бъде ограничаван по никакъв начин. Осигурили сме и компютри, чрез които могат да общуват с приятели и роднини в чужбина”, коментира собственикът. Той подчертава, че всички тези допълнителни услуги, които предлага резиденция „Веста” не са за сметка на цената, която не се различава от подобни домове в областта.

Домът за възрастни хора разполага, както със стандартни двойни стаи, така и такива в делукс вариант и апартаменти. Всяка стая има собствен санитарен възел, телевизор, Wi-Fi покритие и достъп до система за бързо повикване. Пенсионерите имат денонощна връзка със служителите в дома и в случай на нужда могат лесно да им позвънят. В сградата има два асансьора – вътрешен и външен, който е оборудван специално за инвалиди. Отоплението е с централно парно, а има и поставени климатици за дните, когато има нужда от охлаждане.

Основната концепция на собствениците е услугата да бъде „бутикова”, именно и затова капацитетът на дома е ограничен, за да може всеки възрастен човек да получи необходимата грижа.

Храната във „Веста” също се приготвя на място, за да може да бъде съобразена с индивидуалните желания на домуващите. Осигурени са три основни хранения плюс следобедна закуска, а през целия ден - достъп до сезонни плодове, чай и кафе.

Целодневно в дома има медицинска сестра, а през седмицата ще се плануват посещения от лекар и рехабилитатор. Всички настанени пенсионери ще получават и помощ при поддържане на ежедневната им лична хигиена при обличане, къпане, хранене и разходка.

Възрастните хора ще имат срещи и с трудотерапевт, като ще се провеждат тематични ателиета по интереси – плетене, бродиране или изработка на различни артикули за празници или други поводи.

В сградата има няколко общи помещения, едно от които е просторна дневна, обзаведена с мека мебел и маси. В стаята има библиотека, различни настолни игри, вестници и списания. В дома е изграден още фитнес кът с пътеки за бягане и велоергометър, както и кино зала.

Специално внимание ще бъде обърнато и на всички празници и лични поводи, като ще се организират тематични тържества в общите помещения. Пенсионерите ще имат възможност да се включат и в организирани екскурзии до различни дестинации, групови посещения на театър и концерти.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина