Личен мотив в основата на палежа на такситата в Ягодово

Автор: Plovdiv Now 10982
Личен мотив в основата на палежа на такситата в Ягодово

Личен мотив бил в основата на палежа над колите на таксиметровия бос Мариян Киров, обявиха от Районна прокуратура на брифинг преди минути.

Припомняме, че 8 таксиметрови автомобила, собственост на таксиметровият бос, са били изпепелени снощи в пловдивското село Ягодово. Полицията задържа извършителя- 27-годишен мъж от село Крислово.

Малко след полунощ във вторник на телефон 112 е получен сигнал за пожар в селото. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция, и въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изпепелени 6 превозни средства с различни марки, а по други две - бус и лека кола, щетите са частични.

Автомобилите са собственост на 43-годишния асеновградчанин Мариян Киров, който от години е един от основните играчи на пазара за таксиметрови услуги в Пловдив.

Подпалвачът е дал пълни обяснения защо е драснал клечката на таксиметровите коли. От прокуратурата обаче обясниха, че мотивът бил личен след пререкания с таксиметровата компания.

„Причините са в процес на изясняване. 28-годишният е обяснил, че преди време е загубил портфейл с 600 лева в едно от такситата на фирмата. Скоро пак е имал пререкания с водач на такси и причината за палежа е омраза към бранша. Той твърди, че сам е решил да подпали колите за лична вендета”, каза Атанас Илиев – говорител на Районна прокуратура.

От държавното обвинение обаче не обясниха, дали се касае за поръчков палеж. От извършителят са иззети натривки, а в дома му е направено претърсване. От прокуратурата заявиха още, че от районна са иззети видеоматериали.

„Запалени са 6 автомобила, наместо е имало и бус и друг автомобил. Установено е, че колите са били на паркинг близо до сервиз. Характерното е, че автомобилите са били без акумулатори, което говори че пожарът не е в следствие на късо съединение. Задържан е мъж, на който е повдигнато обвинение. Районна прокуратура ще поиска налагане на мярка „задържане под стража спрямо него. Предвиденото наказание е  до 8 години лишаване от свобода”, каза Районният прокурор – Чавдар Грьошев. Той добави, че Матриян Киров е бил разпитан по – рано днес.

Вижте още от брифинга във видеото на trafficnews.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина