Консултативен съвет за икономическо развитие вече действа в община “Родопи“

Автор: Plovdiv Now 6625
Консултативен съвет за икономическо развитие вече действа в община “Родопи“

Община „Родопи” вече има Консултативен съвет за икономическо развитие. Председател на съвета е кметът Павел Михайлов. В сдружението влизат представители на големите предприятия, които развиват своя бизнес на територията на „Родопи”.

Целта на съвета е да помага, да сътрудничи и да консултура кмета по важни въпроси в рамките на неговите правомощия. Задача към членовете ще бъде още да работят за подобряване на контактите между местната власт и бизнеса, да запазва, подпомага и разширява партньорството.

Съветът ще работи в рамките на мандат 2019-2023 година.

Общинският кмет благодари на присъстващите за това, че се отзоваха на неговата покана. „В извънредната обстановка, в която се намираме,част от поканените представители на местни фирми не успяха да присъстват на срещата. Те обаче категорично изразиха своята подкрепа и заявиха готовност да участват в следващите заседания”, коментира кметът Павел Михайлов. Пред присъстващите беше направена кратка презентация на стратегическия план за развитие на общината в следващите години. В него основните приоритети са икономическото развитие, социалната среда и екологията, инфраструктурата и туризма. „Ако започнем работа по този план, действаме в синхрон и последователно, вярвам, че след време ще се поздравим с успехи и ще отчитаме резултати”, даде категорична заявка кметът.

Консултативният съвет ще се събира на всяко тримесечие. „Процесът на изграждане на партньорство между местна власт и бизнес ще е труден до момента, в който построим моста между двете институции. Бизнесът е прагматичен. Той се ориентира в посока, в която вижда, че има потенциал за развитие. Мисля, че в бъдеще няма как бизнесът да съществува без помощта на институциите и обратно”, каза заместник-кметът Владимир Маринов.

На следващото заседание ще бъде обсъден Планът за работа на консултативния съвет , предстои да бъде избран заместник-председател и секретар на съвета.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина