Кой “пуска“ кучета в Цалапица, за да станат цяла глутница?

Автор: Plovdiv Now 7600
Кой “пуска“ кучета в Цалапица, за да станат цяла глутница?

Хората от Цалапица са силно разтревожени от глутница кучета, обикаляща из пловдивското село. Според Никола Александров кучетата "се спускат да гонят" и групата им е нараснала значително. В пост във Facebook мъжът публикува снимка и моли за спешни мерки, видя glasnews.bg.

И докато повечето от коментиращите предлагат начин за решаване на проблема - кастрация на бездомните кучета, както и задължително регистриране на домашните любимци и глоби за домашно незаконно развъждане и изхвърляне, мъж твърди, че въпросната глутница се е сформирала от "пуснати" нарочно кучета в селото от баничарка със софийска регистрация:

"Пускат ги на стадиона, преди седмица замалко да ги хвана. Розова товарна баничарка със софийска регистрация влезе тъкмо когато аз излизах, веднага реших да обърна и да се върна. Човекът се канеше да отваря багажника, но видя, че се връщам, и влезе в колата.
Слязох и се приближих, но на около пет метра от него той тръгна към Пазарджишко шосе по черния път и не можах да го настигна.
Иска дебнене и всичко ще си каже", пише Pecata Rudov.

Каквато и да е истината, хората се притесняват, че кучетата ще нахапят някое малко дете и чак тогава ще се търси решение. Надяваме се, че този път това няма да се превърне в ситуация, за която важи изразът "след дъжд качулка".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина