Коалиция АБВ – БСП в община Родопи издигна своя кандидат за кмет

Автор: Plovdiv Now 1542
Коалиция АБВ – БСП в община Родопи издигна своя кандидат за кмет

Павел Михайлов е кандидатът за кмет, издигнат от коалиция ПП АБВ – БСП в община Родопи. Владимир Маринов пък ще бъде водач на общата листа за общински съветници.

Двете политически сили стигнаха до консенсус след близо едномесечни разговори за общото управления на най-голямата селска община в област Пловдив. Това обяви на пресконференция Владимир Маринов,  заместник-председател на  ПП АВБ и областен лидер на партията.

„Ние си стиснахме ръцете, като коалиция БСП –АБВ. Коалицията като свое първо решение определи кандидатът за  кмет на  община Родопи и това е Павел Михайлов. Изключително щастлив съм да видя , че можем да разговаряме с БСП като равен с равен, че на нас се гледа изключително сериозно и съм убеден в крайния резултат. А той е да поставим началото на отстраняването  от управлението на ГЕРБ  на първо място в община Родопи, впоследствие и в множество общини в страната, защото срастването между ГЕРБ държава – община в  последните години достигна своя пик и нещата трябва да бъдат поставени на друга основа” , заяви Владимир Маринов.

В  момента се водят разговори между двете формации на национално ниво за общо явяване на изборите в цялата страна, включително и в областните центрове като София, Пловдив, Варна и Бургас. На места съвместното явяване на двете формации вероятно ще бъде невъзможно заради прекалено големи различния, затова е взето решение да не се оказва натист на местните структури и те сами  да решат ще водят преговори помежду си, обясни заместник - председателят на ПП АБВ Владимир Маринов.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина