Кметът на “Родопи“ отдаде уважение на свой колега и общественик

Автор: Plovdiv Now 5928
Кметът на “Родопи“ отдаде уважение на свой колега и общественик

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов отправи благодарност и заслужен реверанс към своя колега, общественик и кмет на общината в периода 1995-1999 година Георги Мостров. Повод за срещата е Денят на българската община, който за първи път тази година се чества като официален празник , приет с решение на Министерски съвет. Като жест на уважение към значимостта на работата и постигнатите успехи през годините Михайлов връчи плакет с герба на общината.

На трогателната церемония, която се проведе в ритуалната зала на кметството в село Цалапица, присъстваха заместник-кметът на общината Емилия Иванова и кметът на селото Ивайло Данаилов.

„Пред мен беше предизвикателството на бъда кмет на община „Родопи”, когато тя включваше 34 населени места. Гордеем се с нашите успехи, постигнати с много труд и кураж”, благодари сърдечно за вниманието Георги Мостров. Освен кмет на общината, той е бил и пет мандата кмет на село Цалапица. „Пожелавам ви със същата съзидателна сила да допринасяте за превръщане на общината в привлекателно място за живеене”, обърна се той към общинския кмет Павел Михайлов и кмета на Цалапица Ивайко Данаилов.

По време на разговорите те се обединиха около констатацията, че община „Родопи” се развива към по-добро, че става все по-красива и привлекателна, че се прави всичко възможно за благоустрояване на населените места.

„Динамиката на времето, в което живеем и нуждите на гражданите ни мотивират да работим и да докажем, че местната власт е отговорна и винаги близо до своите жители”, каза кметът Павел Михайлов и подчерта, че  се стреми да спазва принципа на приемствеността в името на добруването на хората в общината.

В разговорите стана дума и за трудния път, който е извървян през последните две години, но успехът е видим. Кметът Павел Михайлов даде пример със село Цалапица, в което за периода на управление е подобрена инфраструктурата на 11 улици, в момента се извършва основен ремон на улица „Хр. Г. Данов”, предстои реконструкция и на улица „Калоян”. В бюджета на общината са заложени средства за проект за канализация и подобряване на зоната в центъра на селото.

„Стремим се към търсенето и постигането на консенсус при трудните решения от страна на местната власт”, каза след срещата кметът Павел Михайлов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина