Кметът „за” присъединяването на Белащица към Пловдив, но не иска да воюва с „Родопи”

Автор: Plovdiv Now 8512
Кметът „за” присъединяването на Белащица към Пловдив, но не иска да воюва с „Родопи”

Кметът Костадин Димитров е „за” присъединяването на село Белащица към Община Пловдив. На 17 декември в селото от Родопската яка ще се проведе референдум, на който жителите трябва да решат дали Белащица да се присъедини към Община Пловдив, запазвайки статута си на отделно населено място.

Според градоначалника акцентът в отношенията между Пловдив, „Родопи” и „Марица” трябва да вървят към търсенето на общи цели и сближаване.

„Темата с превозвачите от градския транспорт на Пловдив за линии до близките села в община  „Родопи” присъства постоянно в последните дни. Ние също сме в контакт с кмета Павел Михайлов и работим по тази тема. Водещото тук трябва да е думата емпатия – там живеят хора, които работят в Пловдив, ползват училищата и услугите на града. Трябва да им създадем условия да е по-удобно за тях”, каза Димитров. По думите му това може да е първа стъпка към сближаването на Пловдив и „Родопи”, които да вървят към общи цели.

На въпрос дали от управленска гледна точка, той подкрепя присъединяването на селото към града, той отговори.

„Абсолютно съм „за” Пловдив да се развива и  разширява в хоризонтална посока. Ще се радвам  да даде положителен резултат референдумът, но не искаме да воюваме с тях, а да имаме общо съгласие за по-широк и по-голям Пловдив”, каза Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина