Казусът с кариерите край Пловдив влиза в Общинския съвет

Автор: Валерия Василева 5619
Казусът с кариерите край Пловдив влиза в Общинския съвет

Сагата с кариерата край Белащица влиза в общински съвет "Родопи". Местните старейшини ще разгледат докладни от кмета на кмета на село Брестовица Любен Радев и общинския съветник от Белащица Павел Гимишев  относно добива на подземни богатства на територията на община Родопи.

В местния парламент е входирано и писмо от представители на Инициативен комитет от Белащица. То е във връзка с масовото недоволство на живущите в селото относно получаване на нова концесия в участък „Калоян” . Припомняме, че находището е с площ от 50,534 дка, а периода на концесията - 25 години. Намерението предизвика вълна от недоволство сред местните, които на няколко пъти блокираха пътища в знак на протест.

"Ние, жителите на Белащица и околните села, заинтересовани и пряко засегнати от съществуването на огромни по площ кариери в непосредствена близост до населени места, търсим и настояваме за категоричната подкрепа на кмета на община Родопи и Общински съвет Родопи.

Сезирали сме многократно г-н Пламен Спасов и Общински съвет Родопи с писмени възражения, подписки и писма в рамките на половин година, но до момента липсва каквато и да е било обратна връзка и реакция – писмена или под формата на лична среща с населението.

Считаме, че основно задължение на официалните лица на местното самоуправление е да защитават интересите на своите преки избиратели, като  вземат необходимите управленски решения и ги реализират в рамките на правомощията си! А опазването на здравето и природата би следвало да са основен приоритет на всяко държавно или местно ръководство!", пишат от Инициативния комитет в Белащица. 

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина