Извадиха двама полуживи иманяри от пещера над Храбрино

Автор: Парашкева Иванова 3909
Извадиха двама полуживи иманяри от пещера над Храбрино

Баща и син иманяри от Пловдив са били намерени днес почти задушени в пещера, в района над Храбрино.Сигналът е получен следобед, като към мястото веднага е тръгнал спасителен отряд. На място според свидетели има три полицейски автомобила и бусът на Криминалистичната лаборатория. 

Извадените мъже са на възраст 49 и 73 години. Двамата мъже са откарани с линейка в токсикологията на  УМБАЛ "Свети Георги", където лекарите се борят за живота им. 

На място са извикани и екип пещерняци, които да проверят дали в пещерата няма и трети човек. Двамата мъже са в тежко състояние и не могат да дадат адекватни обяснения за случилото се. Тъй като разследващите подозират, че в екипа може да е имало и трети човек, се налага щателно претърсване на пещерата. 

От първоначалния оглед е станало ясно, че иманярите са вкарали бензинов агрегат в пещерата. Те обаче явно не са си дали сметка за газовете, които се отделят от двигателя и са загубили съзнание. 

Легендите за съкровищата, скрити от турци и хайдути в Родопите са стотици. Картите на имането, заровени в пещерите, се търгуват по десетки хиляди левове на черно. Всеки иманяр мечтае за митичното съкровище на Вълчан войвода. Сред търсачите на съкровища се споделят легенди, според които товарите със злато и скъпоценни камъни са укривани в пещери, в специални галерии, изкопани от джуджета, които после били убивани. 

Легендите привличат търсачите на съкровища, които са готови да рискуват живота си, за да се доберат до мечтаното злато. 

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина