Изложба “Любов в цветове. Изкуство и вино” потопи пловдивчани в приказен свят

Автор: Plovdiv Now 12220
Изложба “Любов в цветове. Изкуство и вино” потопи пловдивчани в приказен свят

Пловдивчани и гостите на града имат възможност да се докоснат до един красив, приказен свят! Лидия Кирева  - художничката, която сънува цветята, облаците, морето и вятъра, а после ги рисува, нареди изложба-живопис в галерия „Ромфея“. Тя е под наслов „Любов в цветове. Изкуство и вино” и ще продължи до 14 ноември.

Повече от 70 души се насладиха на картините на Лидия Кирева в компанията на чаша вино. Удоволствието от пъстроцветните картини, съчетано със стилното, свежо и запомнящо се вино на Аржил – Басариди, накараха ценителите на изкуството и хубавото вино да изпитат двойна наслада – от магията на творческото вдъхновение и от божествената напитка. 

За художничката, родена в село Цалапица, рисуването е магия, радост, емоция и красота. То е начинът да изразиш себе си. Всяка картина носи частица от душата на създателката си. А в платната й хората усещат топлина, вдъхновение и много любов. Любов в цветове… И когато тази любов освен в багри се потопи и в хубаво вино, празникът на сетивата и насладата е гарантиран!

Новият бранд на Аржил, вдъхновен от Басаридите на Бог Дионис, стопли уютната атмосфера в най-голямата пловдивска галерия за изящни изкуства и любителите на живописта изпитаха истинско удоволствие.

 

Това е първата от серия изложби, организирана от Общинския съвет Родопи с идеята за популяризиране на изкуството на местните творци. Събитието уважиха и кметът на община Родопи Павел Михайлов, заедно със своите заместници, както и художниците Николай Няголов и Цвятко Сиромашки.

„На територията на община "Родопи" има 21 населени места. Творците са изправени пред трудността да намерят по-широка трибуна, чрез която да запознаят любителите на изкуството с техните произведения. Целта на общинския съвет е точно тази - да даде възможност и гласност на творческата дейност в общината“, коментира Георги Цанков, председател на местния парламент. 

Аржил разполага с 1000 дка собствени лозови масиви, намиращи се в непосредствена близост до Хисаря. Местността Банкови дъби осигурява благоприятни за лозарството природни условия – комбинация от подходяща почва, релеф и климат. Посадъчният материал, който се използва, е от италианските фирми „Rauchedo“ и “Truant” и включва елитните бели сортове – шардоне, совиньон блан, траминер, пино гри, вионие, мускат, и атрактивните червени  – каберне фран, мурведър,  малбек, карменер, каберне совиньон, сира и мерло.

Заповядайте в новия онлайн магазин на АРЖИЛ -  www.argil.bg! В него ще откриете всички първокласни вина, които опитаха гостите на изложбата на Лидия Кирева, ще научите повече за производителите и тяхната страст, любов и предизвикателство - производството на висок клас ароматно българско вино!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина