Иванка Ройдова почина, преди да докаже невинността си

Автор: Парашкева Иванова 5035
Иванка Ройдова почина, преди да докаже невинността си

Иванка Ройдова, която бе осъдена за поръчителството за 6 убийства, е починала в дома си в Първенец. През 2020 година тя получи окончателна присъда, която излежа в затвора в Сливен. Бе освободена предсрочно за добро поведение. До последния си дъх възрастната жена твърдеше, че е невинна и че е станала жертва на заговор от най- близките й роднини. "Тормозът, на който бе подложена я уби. Малцина биха издържали на това, през което премина Ваня", коментираха нейни близки пред TrafficNews.

Ройдова  бе арестувана на 23 март 2016 година, след като бяха разкрити детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара.

Тя беше обвинена, че е поръчала убийството на шестима свои роднини, за да осигури само за себе си милионите наследство от баща си, който е бил емигрант в САЩ. Георги Ройдов имал сериозен бизнес зад океана и натрупал сериозно състояние. След смъртта му обаче отношенията в семейството се изострят. 

Особено след като наследниците установяват, че Георги Ройдов е направил завещание, в което е оставил болногледачката му Недялка Бързакова да се разпорежда с имуществото му. Ройдова е категорична, че завещанието на баща й е било фалшифицирано. Според прокуратурата, наследството е било основния мотив за подготвяното престъпление. 

След съдебни дела на всички инстанции, Ройдова бе призната за виновна  че  умишлено е склонявала служител на полицията под прикритие да умъртви брат й, неговите деца, двама от внуците му и зет му. 

"По всяко време съм готова да застана пред детектор на лъжата. Но искам също така хората, които ме обвиняват във всички тези измислени престъпления, също да застанат пред детектора. Защото тези хора, които ме изкараха сериен убиец, много добре знаят, че аз никога дори не бих помислила да убия когото и да било.  И също така знаят, че всичко от начало до край е една скалъпена история, заради наследството на баща ми" заяви Ройдова в интервю за TrafficNews.

"Ако преди време някой ми беше казал, че подобен сюжет ще се разиграе в живота ми, нямаше да му повярвам. Наистина. През живота си имам само два фиша за шофиране без колан. Сега съм обвиняема за подготовка и отвличане на шестима души, мои кръвни роднини. Само аз си знам какво струва всичко това на мен и на семейството ми и какво сме преживели. И не говоря само за арестите, когато ни изкараха цялото семейство.  Но имах достатъчно време да върна лентата назад и да разбера, че всичко е било добре подготвено от моите роднини, с мълчаливото съгласие на брат ми.  Сигурна съм, че има замесени и хора от службите, без които всичко това нямаше как да се случи. Но 4 милиона долара са добър мотив", заяви още Ройдова. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина