“Искаме Рангел” - това скандират жители на Цалапица пред прокуратурата

Автор: Plovdiv Now 3173
“Искаме Рангел” - това скандират жители на Цалапица пред прокуратурата

Автор: Наталия Грозева

“Искаме Рангел”. Това се скандират жители на Цалапица , които се събраха точно в 10 часа днес пред прокуратурата за пореден протест заради убийството на Димитър Малинов.  Te поискаха справедливост и среща с Окръжния прокурор на Пловдив. Протестиращите скандираха- “Защо Рангел е още в Дания, искаме делото в районна прокуратура да бъде прекратено”, предаде trafficnews.bg.

“До този момент Рангел Бизюрев все още не е екстрадиран в България. Беше ми обещано на 25-ти януари. Главнияt секретар на МВР ми беше казал, че до 10 дни на втора инстанция се надяват да приключат нещата и Бизюрев да бъде върнат, но той още е в Дания”, каза майката на Митко Атанаска Бакалова и заяви, че може да има и друг начин за разпит.

Тя се позова на чл. 52 ал.2 от Закон за екстрадицията и Европейската заповед за арест, с който може да се изиска Рангел Бизюрев да им бъде предоставен само, докато приключи разследването по случая.

“Има и друг вариант. От тук да се отиде до Дания и да се разпита Рангел. Факт е че те са гледали как го бият и не са подали сигнал до 112. Защо не извикаха линейка, за да му дадат първа помощ, ами тръгнаха да го закопават”, посочи тя.

Майката заяви, че на записи се виждат четирима души и смята, че има още един, който е бил свидетел и вероятен участник в убийството на детето ѝ. Всички протестиращи, събрали се пред прокуратурата смятат, че близнаците прехвърлят всичко върху Бизюрев.

“Очакваме най-лошото, че близнаците могат да бъдат пуснати и осъдени условно”, коментират протестиращи. По думите им всичко по разследването се прикрива, дори и експертизата.

По-късно през деня в Районен съд ще се гледа делото за укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Към момента двамата са в ареста и не в ясно дали ще бъде даден ход на делото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина