Инфраструктурата и разширяването на детската градина в Марково - приоритет на община “Родопи“

Автор: Plovdiv Now 6954
Инфраструктурата и разширяването на  детската градина в Марково - приоритет на община “Родопи“

Инфраструктурата и разширяването на  детската градина в Марково, посочи като приоритетни за селото  кметът Павел Михайлов в работата на общината през настоящата година.

 „Важно е да продължи развитието на община „Родопи“ като зелен жилищен район, с инвестициите за обновяване и възстановяване на инфраструктурата, разширяване и строеж на нови детски градини и създаване на условия за развитие на бизнеса.“ Това каза кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов на среща с жители на село Марково. Събранието е част от поредица от инициативи, които Михайлов организира по населените места, за да запознае хората с приоритетите в работата за общината тази година, както  и да направи своеобразен отчет за свършеното от началото на мандата до момента.

Отчет за дейността си направи и кмета на Марково Десислава Терзиева. На събранието присъстваха председателят на ОбС “Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметът на общината Емилия Иванова, общинските съветници от Марково Ангел Рахов, Йордан Божков и Георги Кръстев.

С нова двуетажна сграда ще бъде разширена детската градина в село Марково. Само за последните две години населеното място е нараснало с над 1300 души и е най-бързо развиващото се село в община „Родопи“.

„Затова е важно за младите хора да имаме детски градини, места за спорт и игра на децата и по-добри условия за живот“, посочи кметът Павел Михайлов и допълни, че социалната политика е един от основните ангажименти на ръководството на община „Родопи“.

Инфраструктурата е другото, върху което общината продължава да работи. Предвидени са средства за ремонт на главната улица „Захари Стоянов“  и довършване на реконструкцията на улица „Трети март“, която е една от най-дългите в  Марково. Ремонтът на ул.“Иван Вазов“ вече започна. Ще бъде изградена нова детска площадка в известния за марковци голям парк.

През тази година ръководството на общината продължава патриотичната инициатива и ще финансира изработването на паметник на националния герой на българската свобода Васил Левски. Бюстът на Апостола ще бъде разположен в малкия парк на селото.

Един от сериозните инвестиционни проекти за тази година е цялостна рехабилитация на околовръстното шосе на селото – улица „Източна“.

„Това е най-значимият обект, който искаме да реализираме тази година. Така ще успеем да регулираме движението и да изведем тежкия трафик от и към хижа „Здравец“, който сега минава през центъра на Марково“, коментира още Михайлов. Той информира хората, че общината работи и по проекти за изграждане на канализация на вилната зона в селото и главни колектори 1, 2 и 3.

Председателят на общински съвет „Родопи“ Георги Цанков похвали добрата работа между общинския съвет и администрацията. Анализът показва, че взетите решения за миналата 2021 година са 778, което прави ОбС “Родопи“ вторият най-работещ общински съвет след столичния. За 2020 година решенията са 538, а за 2019 само 313.

„Новото ръководство на общината си постави за цел промяна на модела на управление и резултатите вече са видими. Решенията, които взима общинският съвет по предложение на кмета и общинската администрация на „Родопи“ осигуряват добри условия за инвестиции и спокоен и добър живот за жителите на общината“, коментира Георги Цанков.

Кметът на село Марково Десислава Терзиева благодари на хората за активността им във всички инициативи и подкрепата им към работата на кметството.

„ Наясно сме с всеки един проблем на Марково, те не са малко, но се надявам, че с общи усилия на общинското ръководство и съветниците от ОбС “Родопи“  да продължим да работим, за да ги решаваме“, каза Терзиева.

До момента общината е инвестирала в подобряване на уличната мрежа в Марково с основен ремонт на част от улица „Трети март“ и улица „Тракия“. Със собствени средства беше реновиран Младежкият дом и извършен ремонт на отоплителната инсталация и санитарните възли на детската градина. За 100-годишния юбилей беше санирано училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Марково. Изградена бе фитнес площадка и нова детска площадка, финансирана по ПУДООС.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина