Играчки с душа майсторят в Лилково

Автор: Plovdiv Now 5358
Играчки с душа майсторят в Лилково
Народно читалище “Родопска искра 2020“ на 3 юли в от 10:30 ч. кани жители и гости на Лилково да се включат в творческа работилничка „Играчки с душа“. Работилничката включва изработка на кукли, играчки и пана от царевична шума, семена и други естествени материали. Всеки участник ще има възможност да се запознае с куклите и играчките, с които са се забавлявали нашите баби и дядовци и сам да измайстори за себе си такава. Всяка изработена кукла по време на проекта ще получи свое име и свидетелство с дата на създаването си.
 
По време на събитието ще бъде предоставена информация за игри и забавления, които са се „загубили“ във времето, но са били част от ежедневието на децата от миналото.
Ръководител на работилничката е Маргарита Момчилова. Тя е признат майстор на ръчно изработени кукли, пана и декорации от царевична шума и семена.
Пазител е на традицията на това прекрасно изкуство, съхранило чара и духа си и до днес. А самите необикновени кукли от шума на Маргарита Момчилова влязоха като български уникат в „Нематериалното наследство“ на Юнеско през 2012 г.
Те са печелили многократно специалната награда на журито в международния конкурс на дунавските страни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина