Градините на Михаела Иванова в изложба в “Градински център“ в с.Марково СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 16983
Градините на Михаела Иванова в изложба в “Градински център“ в с.Марково СНИМКИ

Михаела Иванова е художник – живописец, който работи главно в областта на пейзажа, съумявайки да извлече от сюжета цялото вълшебство на природния обект. Необичайните гледни точки и доведеният до условност колорит са отличителни за нейния творчески почерк.  В изложбата в галерия "Зелена линия" в градински център на село Марково са представени пейзажи, рисувани през последните две години. Те са обединени в циклите "Градини край морето", "Блажени острови" и "Висини".

Изложбата в галерия „Зелена линия“ в с. Марково се открива на 8 април в 19 часа и ще продължи до 8 май 2019 г.

Родена в гр. Пловдив, Михаела Иванова завършва СХУ за изящни изкуства "Ц. Лавренов" в гр. Пловдив, а през 1988 г. - Факултет по изобразително изкуство във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност „Живопис“ в класа на проф. Ал. Терзиев. Член е на СБХ и ДПХ. Преподавател е по живопис в НГ за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив. През 2001 г. печели Награда за живопис на Дружеството на пловдивските художници, а през 2012 г. – номинация за живопис, национални награди „Алианц” и Награда на списание „Осем” в конкурса за живопис „Цветните лъчи на свтлината”. Творби на художничката притежават Градските художествени галерии в Пловдив и Кюстендил, както и частни колекции в България, Унгария, Израел, Италия, Германия и САЩ. Живее и работи в Пловдив.

Михаела Иванова работи в сферата на живописта. Нейните картини са стилизиран и естетизиран израз на любовта ѝ към природата и по-точно на прекрасните български планини.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина