Георги Цанков: Пламен Спасов няма моралното право да иска трети мандат

Автор: Plovdiv Now 8624
Георги Цанков: Пламен Спасов няма моралното право да иска трети мандат

Господин Цанков, тъй като предизборната кампания е в разгара си, бихте ли ни споделили вашите впечатления от това как се развива тя?

- С риск да ви разочаровам ще споделя, че „разгар“ няма! Хората, които срещам ежедневно са изключително апатични. Не вярват на никого, не желаят да слушат никого… простичко казано не желаят да бъдат излъгани отново. За съжаление това са „видимите резултати“ от последните 10 години управление. На предизборните събрания, които организират другите кандидати има по една шепа посетители и то основно недоволни граждани, обаче на следващият ден в медиите излизат платени съобщения, в които гръмки заглавия обявяват, как село Марково иска еди-кой си за кмет, което всъщност е точно обратното на случилото се. Отново, със съжаление го, казвам за тези избори кандидат кметовете и кандидат съветниците са вероятно повече на брой от желаещите да гласуват!

- На какво смятате че се дължи това?

- Е, как на какво? То е съвсем ясно. На „качественото“ управление което получават жителите на община „Родопи“ през последните години. Избирателите губят доверие в една институция, каквато е Общината,  до там, че да не се интересуват изобщо от нея. Нито кой я управлява, нито  какво се случва там. Общината като такава е закърняла,  престанала да изпълнява някои от своите функции или ги е направила трудни за ползване. Ето защо хората се учат и свикват да работят въпреки нея, та ако щете и въпреки държавата.

- И все пак какво Ви казват, какво Ви споделят жителите на селата които посещавате?

- Все същите неща от преди 8 и от преди 4 години. За 8 години нулево развитие от към инфраструктура, канализация, подобряване на качеството на живот. Хората са обезверени. Липсват им съвсем елементарни неща за 21 век, като банкомат например, да не говорим изобщо за канализации, водопроводи и пътища. Хулят общинската управа за направените спортни площадки /всъщност единственото свършено/,  защото според тях парите е било възможно да бъдат вложени в далеч по смислени неща. Голяма част от по-възрастните хора страдат за своите деца и внуци които отдавна са заминали по Европа. Масово възрастни хора търсят помощ за да им организираме обучения за да могат да се чуват със своите близки по интернет. Толкова е тъжно….

- Това е обаче национален проблем и едва ли един кмет на община би могъл да го реши?

- Това безспорно е така, обаче защо емигрират хората? Заради лоши условия на живот! Какво включва това: липса на канализация, липса на качествени пътища и улици, режим на водата, липса или там където има в ужасно състояние на детски градини и училища, липса на елементарна здравна помощ и разбира се липса на добри доходи! Кое от тези неща не зависи от кмета, освен последното, може би? Макар че, и последното зависи от фирмите или както е модерно да ги наричаме инвеститори, които обаче не отиват в порутени, обрасли и потънали в боклуци общини. Не отиват в такива в които поради много назначени „калинки“ бюрокрацията и корупцията са достигнали чудовищни размери.

Всяка една община, за да може да ремонтира, да санира, да рехабилитира, да строи, да се грижи за възрастните хора, да се грижи за самодейците, за социално слабите и т.н. тя има нужда от приходи за да акумулира средства и ето тук е най-важният момент. Всички кандидати се надпреварват да разказват какво щели да свършат, кое било лошо, а никой не казва от къде ще дойдат парите!

Ето това ме прави различен. Аз зная как и от къде и съм го разказал на дълго и на широко в своите срещи с хората.

Смятам, че е най-важно на тези местни избори е уважаемите избиратели да се вгледат в кандидатите, които им се предлагат да избират. Да сравнят, в своето си село, кой от всички кандидати е най-подходящ за кмет? Кой ще свърши най-добра работа за селото? На кой най-много му се работи? Да се вгледат и да сравнят кандидатите за общински съветници. Първо да ги сравнят, а после да изберат! Да разгледат внимателно кандидатите за кмет на Община. Първо да ги сравнят преди да изберат. Когато сравняват нека да проучат внимателно кой и какво е постигнал в живота си, да видят какво семейство е създал, да видят какво е построил, да погледнат в двора му ако щете… и чак тогава да решат. Нека се абстрахират от партията на кандидата. Не партията ще управлява тяхното село, а конкретният човек и нека запомнят, че избора е за следващите 4 години!

- Срещу Вас се изписа много, нападат ви различни опоненти, какво ще кажете по този въпрос?

- Това е сложен и донякъде личен въпрос, но ще се опитам да ви отговоря максимално кратко. Всеки човек се ражда различен на този свят, с различни качества, различни таланти и разбира се различни недостатъци, по Божията воля. За съжаление в обществото ни има и такъв тип хора, които трудно приемат някой да ги превъзхожда, в едно или друго отношение. Ето защо такъв тип хора не щадят енергия  да хулят срещу тези които ги превъзхождат. Аз лично смятам, че ако един човек няма и врагове в живота си, то той просто няма никакъв характер.  Обвинявали са ме в много неща, обикновено по време на кампания чувам страшни глупости по свой адрес. Наричали са ме какво ли не,  крадец, мафиот, перач на пари, че съм с лакирани нокти, че съм с руса коса, кой ми бил кум или сват… какво ли още не?! Само че, знаете ли ? Мога да кажа следното макар и с уговорката, че не считам себе си за светец:

Но аз, Георги Цанков,  спя спокойно. Със семейството ми живеем спокойно. Работим спокойно. Не съм сменил номера на мобилният си телефон, от както имам такъв, от преди повече от 22 години, а колко от тези които ме нападат могат да се похвалят със същото? Не се крия от никого. Печелил съм, губил съм, фалирал съм … но съм тук и съм здраво стъпил на земята, чувствам се истински човек… и като казах това се сещам за една мисъл, която ми сподели нашият кандидат за кмет на село Брестник, преди няколко дни. Тя гласи следното: „Един човек е истински само в онези 3 минути на излизане от гробищата, след посещение при близък нему човек!“ Замислете се колко е прав? Само тогава нито парите, нито благата, нито властта имат значение … нищо…!

Аз не дължа данъци, дори през всичките години от своята дейност съм внесъл в бюджета на България десетки милиони, под формата на ДДС, на корпоративни данъци, на осигуровки и заплати. Изнесъл съм от България, в най-различни краища на света, сериозни количества произведени тук продукти, от които стотици българи са получили своите заплати. Внесъл съм и внасям в България стоки от най-различни кътчета на света. От Азия, от Близкият изток, от Далечният изток, от Европа, с което давам своя дан към Българската икономика. Смятам, че с тази си дейност правя така, че останалите  да живеят  тук  българи  да се чувстват по-близо до тези далечни кътчета на света благодарение на внесените от мен продукти. В много отношения съм бил първи в моята България и като спортист, а по късно и като бизнесмен. Неминуемо в професионалната си кариера съм засегнал някого, но няма как и без това.  Вероятно заради всичко изброено имам зложелатели.

Коя е най-силната и съответно най-слабата ви черта според Вас?

- Най-силната  ми определено е, че съм много упорит и тези, които ме познават ще го потвърдят.  А най-слабата… може би, че съм много доверчив. Често страдам заради тази си черта. Предпочитам да не ви давам примери.

- Какво мислите за своите опоненти на тези местни избори? С какво ви превъзхождат или с какво вие превъзхождате тях?

-  Считам, че основните ми конкуренти са двама. Главният ми опонент е действащият кмет Пламен Спасов от ГЕРБ.  Изключително слаб кмет /вероятно и за това отново ще се жалва в ОИК/?! Изкара два съвсем безлични мандата, в следствие на което община „Родопи“ изгуби 8 години. Сериозен недостатък на кмета е неуважението към общинските съветници, дори и от неговата група. Що се касае да екипа му трябва да заявя, че сред тях има и много стойностни хора, които не по-зле от мен виждат неговите недостатъци, но нямат смелостта да го изрекат на глас.  Десетки от тях ми се оплакват, че не са имали пряк контакт с него от месеци,  не могат да пробият секретарката му  и да се видят с него. Искам да се обърна към тях и да им кажа, че няма от какво да се страхуват! Все пак живеем в правова държава, член на ЕС. Никой няма нищо да ви стори, ако изкажете своето мнение! С какво би могъл да ме превъзхожда наистина не се сещам… а с какво аз превъзхождам него предпочитам хората да отговорят. Никой сериозен човек не говори сам за себе си, освен ако не е състезател в „Първична сила“.

Кандидатът от коалиция „АБВ-БСП“ Павел Михайлов бе конструктивна опозиция в мандат 2015-2019. Подготвен юрист, добър оратор е и… ето в това, може би, ме превъзхожда. Аз пък мисля, че го превъзхождам със своя над 24 годишен опит, в най различни сфери на частният бизнес. Разбира се не познавам законите като него, но смятам, че опита който имам като мениджър, контактите които имам, както в България, така и по света, биха били от изключителна полза за община „Родопи“ и нейните жители в частност. Чувствам се достатъчно подготвен, в добра спортна форма, в кондиция съм, работи ми се и смятам, че под мое ръководство община „Родопи“ ще заеме своето водещо място сред всички останали 265 общини в България!

Затова призовавам всички, недоволни от статуквото, в община „Родопи“, избиратели, да ме подкрепят, гласувайки с №69 в интегралната бюлетина.

ТОЗИ ПЪТ ЩЕ Е РАЗЛИЧНО!

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина