Екоизложба по повод Деня на Земята подредиха ученици в „Родопи“

Автор: Plovdiv Now 7011
Екоизложба по повод Деня на Земята подредиха ученици в „Родопи“

Пъстра детска изложба от рециклирани материали оживи сградата на община „Родопи“. Експонатите са дело на малчуганите от детските и учебни заведения на територията на населените места в общината. Над 400 деца, техните учители и родители се включиха в екологичната инициатива. Тя гостува по повод Деня на Земята. Глобалната инициатива се чества всяка година на 22 април. Изложбата на ръчно изработените предмети и детски рисунки е организирана от община „Родопи“.

Проектът е под надслов „Да запазим Земята“, а идеята е да се изградят трайни навици у децата във всички възрастови групи за опазване и грижа на флората и фауната и съхраняване живота на планетата.  

Във фоайето на третия етаж в сградата на общината могат да се видят акварели, мозайки с природни материали, квилинг-техника, сътворени с таланта и от сръчните ръце на малките творци. Децата са  вложили своята фантазия в изработването на тематични предмети, макети и рисунки, посветени на опазване на планетата Земя и нейната красива природа.. Посланието на всяка творба е, че природата ни дава всичко и е ние трябва да и се отблагодарим за нейната щедрост.

Проектът „Да запазим Земята“ е с конкурсен характер. Според регламента в него участват деца от всички възрастови групи на детските градини и основните училища в общината.

Най-добрите творби ще бъдат отличени на специална церемония, а всички участници ще получат грамоти и образователна книжка от кмета на общината Павел Михайлов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина