Двамата близнаци остават в ареста, близките на Митко ръкопляскаха на съда ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 2812
Двамата близнаци остават в ареста, близките на Митко ръкопляскаха на съда ВИДЕО

Защитата на двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови адвокат Светлана Званчева за пореден път направи искане за промяна на мярката им за неотклонение в по-лека. Според нея арестът им, който е от близо година, е репресия и се повлиява от общественото мнение. По думите на Званчева, няма опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Самите близнаци казаха пред съда, че ще стоят на адреса си и ще изпълняват домашния си арест. Въпреки това съдията прецени, че искането е неоснователно и ги остави в ареста. Това решение бе придружено с бурни аплодисменти от присъстващите в съдебната зала.

Малко преди искането на адвокатката бяха прочетени и показанията от досъдебното производство на бабата на Рангел, бащата на Рангел, гаджето на Валентин и още един свидетел, пише TrafficNews.

 

Последният, който се казва Георги Красимиров, заявил пред разследващите, че 24-годишният Димитър Малинов от Цалапица употребявал наркотици, които купувал от сочения за негов убиец Рангел Бизюрев, който също приемал дрога. Той описа Малинов като добър и страхлив човек.

По негов разказ преди 2 години Митко изтеглил кредит в размер на 20 000 лв. и дал парите на друг човек, който да ги вложи в криптовалути, но той го измамил. Свидетелят е обяснил пред разследващите, че  докато изтърпявал мярка за неотклонение,се засякъл с Валентин. Той твърдял, че брат му го е набутал, като му се обадил в нощта на убийството, за да донесе кирки и лопати.

След това бе изчетен разпитът на бабата на Бизюрев, която е уточнила, че внукът ѝ не ѝ споделял нищо. Когато разбрала, че заподозрян за убийството на Митко е именно Рангел, тя му се обадила и през сълзи го попитала дали е вярно и какво се е случило. Той ѝ отговорил само: „Каквото е станало е станало, връщане назад няма”.

След прочитането на показанията стана ясно, че е изяснено почти всичко по делото - изслушани са всички свидетели и са приети всички експертизи на вещите лица. Септември месец обаче ще бъде проведено още едно заседание, а за да бъдат изяснени фактите, от  Окръжен съд Пловдив ще бъде изискан запис на разговор между Бизюрев и един от близнаците.

След края на днешното заседание, извън съдебната зала се разигра истински екшън. Близките на Митко крещяха към близнаците - „Убийци”, а някои от тях дори се зарекоха, че ще се лее кръв.

Припомняме, че според акта на прокуратурата, обвинението срещу Борислав и Валентин е за лично укривателство. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до пет години. Близките на Митко категорично не са съгласни с държавното обвинение, защото смятат, че братята не са укриватели, а съучастници в убийството. Жители на селото дойдоха да подкрепят близките на убития и заявиха, че протестите продължават, защото двамата братя не са укриватели, а съучастници.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина