Доброволци майсторят коледни вълшебства с Първенец, средствата отиват за децата на селото

Автор: Plovdiv Now 5947
Доброволци майсторят коледни вълшебства с Първенец, средствата отиват за децата на селото

Коледен базар събра днес десетки жители на Първенец. За седма поредна година доброволци организират събитието, а със средствата се реализират различни инициативи в полза на жителите на селото. Подготовката за базара започва месеци преди Коледа, организаторите превръщат домовете си в работилници и създават коледни вълшебства. 

Изработват се най-различни сувенири за дома, като голяма част от тях се разпродават още преди самия коледен базар. Местните жители очакват събитието и предварително запазват от ръчните изработки. Цените са символични, като много често купувачите ги удвояват или утрояват. 

 

До момента са събрани около 2500 лева, като останалите артикули ще бъдат изложени отново на 25 декември пред местното кметство.

Тази година на базара  се включиха и учениците от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий". Всяка година със средствата от базара, се организира коледно тържество за децата и се обновяват класни стаи в училището и детската градина в селото.

През изминалата година бе направен цялостен ремонт на една класна стая  в местното школи и площадка за детската градина.

Ето и част от осъществените проекти:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина